Kongen først i Risør

Med kronprins Haakon som fordekksgast var Kong Harald først i mål under åpningsseilasen på Risør Trebåtfestival.

Publisert

Hans Majestet viste hvem som er konge på regattabanen under dagens klassiske seilas i Risør.  Kong Harald styrte selv da 8-meteren ”Sira” fikk skuddet for først båt over mållinjen. Med seg som mannskap hadde Kong Harald blant andre kronprins Haakon, som for anledningen var fordekksgast hos sin far.

Kronprinsesse Mette-Marit var om bord på Kongens motorbåt ”Stjernen” og fulgte ivrig med på dagens kappseilas.

8-meteren ”Sira” ble bygget i 1938 og seilt av konstruktøren Johan Anker og daværende kronprins Olav.  De vant blant annet Kattegattpokalen sammen.  Kong Harald var med å vinne Færderseilasen med ”Sira” som mannskap med sin far på slutten av 1940-tallet.

Andre båt i mål under dagens seilas var 8-meteren ”Fenriss” med Lars Magnus Hesselberg fra Larvik Seilforening. De to 8-meterne var foran større båter, som 9-metere og 10-metere, som også startet samtidig. I alt var det 11 båter som stilte til start i klassisk seilas i Risør i dag.

Tidligere på dagen kappseilte syv 12-metere utenfor Risør.  Her vant tyske ”Sphinx” klart foran danske ”Vanity”. Beste norske båt i denne klassen var ”Erna Signe” på fjerde plass. De norske båtene ”Vema”, ”Magnolia” og ”Raak” fulgte deretter. Vinnerbåten ”Sphinx” endte på tredjeplass i VM for 12-metere tidligere i år, og er nylig blitt totalrestaurert.

Regattaene gikk i strålende solskinn og lett bris fra Kastellet i Risør og rundt Stangholmen fyr.

Powered by Labrador CMS