Kongen likevel disket i havseilasen

Etter pålegg fra ORC måtte juryen sent i går kveld gjenåpne protesten mot Kong Harald, Carl Jansen og tyskeren Bernd Kriegel etter rundingen ved Jomfruland. Resultatet ble lite oppmuntrende for seilerne som trodde de hadde sluppet unna med prosentstraff.

Publisert

ORC hevder at juryen ikke har anledning til å benytte prosentstraff når regel 28.1 (om å seile løpet) anvendes. Dette var det representanter for de tre båtene ble presentert med i et  nytt protestmøte send torsdag kveld. Samtidig fremgår det at regattakomiteen som var protesterende part har benyttet trackingsystemet som brukes under mesterskapet som grunnlag for protesten. Det er etter det Seilas kjenner til første gang tracking er benyttet i en protestsituasjon. - Ifølge dette trackingsystemet har også en av deltakerne seilt innenfor begrensningsmerket i samme området, men det har juryen valgt ikke å legge vekt på, sier Carl Jansen til Seilas.

Om saken nå er endelig avgjort vil bare tiden vise. Sikkert er det at avjørelsen vil vekke mye diskusjon ved bryggene på Hankø i resten av mesterskapet. NRKs stuntreporter Alex Rosén befinner seg på Hankø og har lovet å ta saken opp i Nitimen fredag. Følg med!

Powered by Labrador CMS