Krasjet i en fiskebåt

Det ble en tøff start på Vendee Globe. 20-30 knop rett i trynet i Biscaya i november er ingen spøk. To båter har snudd, men det er ikke på grunn av været.

Publisert

Først snudde Dominque Wavre på Temenos på grunn av en teknisk feil som gjorde at han ikke klarte å lade batteriene. Problemet ble fikset i går kveld og Wavre er ute på havet igjen.

Kolliderte med fiskebåt

Sveitseren Bernard Stamm hadde uflaks i natt. Han har vinnet Velux 5 Ocean to ganger og seiler første Paprec-Virbac, en Farr-båt fra 2004.

    – Vi var en hel gruppe med båter som krysset. Jeg så en del fiskebåter, men de var langt fra oss. Jeg gikk under dekk for å navigere, og etter et par minutter sa det brak. Enten har fiskebåten skiftet kurs, eller så har vinden skiftet slik at jeg kom på ny kurs. Det ble et direkte treff. Heldigvis ser det ikke ut som at mer enn baugsprydet som har røket, men uten det kan jeg ikke heise seil for med vind. Jeg bestemte meg med den gang for å snu for å reparere. Jeg vet at ingen venter på meg, men vi skal rundt hele jorda, så det er ikke slutt, forteller Stamm.

Du kan følge båtene her.

5:00 Ranking (french time)

1-       Marc Guillemot (Safran), 23552 miles from arrival

2-       Loïck Peyron (Gitana Eighty) 7,9 miles from leader

3-       Roland Jourdain (Veolia Environnement) 8,6 miles from leader

4-       Kito de Pavant (Groupe Bel), à 8,7 miles from leader

5-       Jean-Pierre Dick (Paprec-Virbac 2), à 9,2 miles from leader

Powered by Labrador CMS