Kronprins Frederik har fått fart på båten
Kronprins Frederik har fått fart på båten

Kronprins Frederik har fått fart på båten

Etter at danske Kronprins Frederik fikk med seg Bouwe Bekking som taktiker på sin Farr 40 kom resultatene.

Publisert

Med seier i enkeltseilas og flere andre topplasseringer har den danske tronfølgeren plassert seg i tetsjiktet i den krevende Farr 40 klassen. At kronprinsen kan seile har han tidligere vist med mange gode resultater i Drakeklassen.  De siste to årene har han satset på Farr 40 og er drivende kraft for at årets VM legges til København. Den internasjonalt kjente toppseileren Bouwe Bekking som blant annet var skipper på den havarerte Movistar i siste Volvo Ocean Race, kom ombord hos Kronpris Frederik til Key West regattaen i januar. Kronprinsen er også medlem av ISAFs Events Committee.

For Eivind Astrup og «Norwegian Steam» gikk det litt opp og ned igår. Med 6. og 14. plass ligger han nå på 8. plass med små sjanser til å forbedre plasseringen. Kun fem poeng skiller de fem første båtene og Kronprins Frederikk på 6. har 8 poeng frem til teten.

Alinghi med America´s Cup laget hadde en friuke fra forberedelsene til America´s Cup da båtene nå forberedes i Valencia etter transport fra Dubai og sjefen Ernesto Bertarelli fant da at den beste treningen man kunne få i denne perioden var ved å seile Farr 40 i USA. Etter å ha ligget bak Astrup etter første dag har nå seilingen stabilisert seg og kun tre poeng skiller Bertarelli fra teten.

Det nordamerikanske mesterskapet avgjøres idag, søndag 11. mars

1 Twins Erik Maris FRA 34

2 Warpath Fred & Steve Howe San Diego, CA 36

3 Alinghi Ernesto Bertarelli SUI 37

4 Old Boys Eduardo SouzaRamos BRA 39

5 Nerone Massimo Mezzaroma ITA 39

6 Nanoq Kronprins Frederik DEN 42

7 Flash Gordon 5 Helmut & Evan Jahn Chicago, IL 47

8 Norwegian Steam Eivind Astrup NOR 55 6 14

Powered by Labrador CMS