Informasjon fra Norges Seilforbund

470: Julie Jacobsen og Emil Forslund seiler for en OL-billett.

Endringer i landslaget

Julia Jacobsen og Emil Forslund har besluttet å avslutte samarbeidet i 470 Mix, og sykdom har satt en stopper for Mathias Berthet og Jeppe Nilsen.

AV MORTEN JENSEN • Det skjer store endringer i de fire tomannsjolle-lagene på landslaget. Julia Jacobsen og Emil Forslund har bestemt seg for å avslutte sin satsing mot OL i 2028.

– Vi har litt for forskjellige personligheter og fikk ikke ut det beste av hverandre, men vi er fortsatt veldig gode venner, sier Julia.

Begge ønsker å fortsette å satse på seiling, og Julia ser nå etter en ny makker i 470.

Jeppe Nilsen har i lang tid slitt med sykdom som har tappet ham for energi. Han og Mathias satset og håpet lenge på å kunne ta seg til OL i år, men Jeppe ble dessverre ikke helt bra – og er det ennå ikke. Mathias er derfor nå på leting etter en ny makker.

Etter OL vil det også være slutt for Helene Næss og Marie Rønningen. De har bestemt seg for å legge opp etter over ti år med seiling på øverste internasjonale nivå. 

Pia Dahl Andersen og Nora Edland fortsetter imidlertid for fullt i 49erFX og satser mot 2028. De ga Helene og Marie hard konkurranse i OL-uttakingen til årets OL og er godt i rute.

SATSER: Pia Dahl Andersen og Nora Edland satser mot neste OL..

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.