SEILNORGE – NORGES SEILFORBUND: 

TRENING: Sportssjef Rigo de Nijs øker treningsmengden til landslaget neste sesong.
TRENING: Sportssjef Rigo de Nijs øker treningsmengden til landslaget neste sesong.

Sesongstart i Miami

Det norske landslaget åpner 2019-sesongen i Miami fra 27. januar til 3. februar. Der går neste års første verdenscup.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg så smått et nytt OL, og med det økes både press på og forventninger til det norske landslaget. 2018 har vist en markant fremgang, og sportssjef Rigo de Nijs mener noe av nøkkelen til fremgangen ligger i økt treningsmengde.

– Vi økte den med 25 prosent i 2018 og vil øke den med ytterligere 25 prosent i 2019, pluss at vi også vil bedre kvaliteten på treningen, sier sportssjefen, som i disse dager planlegger neste års sesong – og hvilke seilere som vil utgjøre neste års landslag.

Det går trolig mot en spissing av laget. Sportssjefen har imidlertid også igangsatt prosjektet «Road to Paris» som skal ale frem OL-seilere til OL i 2024. Det vil mot slutten av 2018 bli tatt ut et lag i dette prosjektet som vil bli fulgt opp i 2019.

Verdenscupen i Miami vil bli den første styrkeprøven for landets fremste seilere i 2019. Den starter 27. januar og ventelig vil store deler av landslaget være på plass. Norge har som kjent allerede kvalifisert seg i fire OL-klasser, og resultatene i neste års VM vil være bestemmende for om det vil bli flere. Klassene som er i boks er Laser Standard og Radial, 49er FX og RS:X menn.