Tempus i Middelhavet
ITALIA: «Tempus» til ankers ved De Eoliske øyer, nord for Sicilia.

Øyhopping i Det baleariske og Det Tyrrenske hav

Familien Johnsrud fra Oslo er på langtur, med en drøm om å seile jorden rundt. Det første året ble tilbragt i Middelhavet, fra vest til øst, og deretter tilbake. I skrivende stund er «Tempus» i Karibia. Her følger noen betraktninger for fra første del av ferden.

Publisert Sist oppdatert

Oslo, 7. juli 2022: Etter en skjelvende avskjed med hus, hjem, kjente og kjære er dagen for avreise kommet. Med et virvar av følelser innvendig stappes de siste eiendelene inn mellom alt av ledige luftlommer i svigerfar/pappa Rolfs allerede overfylte bil. Kielferga neste. Drømmen om varme slørvinder i Middelhavet er snart en realitet. Det føles ennå litt uvirkelig at dette skal være vår base i nær halvannet år før ferden går videre over Atlanterhavet. 

Et snaut døgns kjøretid fra Kiel klarer vi ikke lenger å motstå fristelsen til en dukkert i det innbydende havet som glir forbi utenfor vinduene. Katamaranen vår, «Tempus», er bare en time unna, men magneten som trekker oss mot havet vinner. Vi stikker føttene i brennhet sand og løper om kapp ut i det grønne havet. Porene åpner seg og energien strømmer tilbake i to trøtte skrotter. Vi tenker klart igjen og tar fatt på sjarmøretappen frem til vårt nye, flytende hjem. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER