ARC: «Nora Simrad» fra starten av ARC 2007, da eventyret startet.
ARC: «Nora Simrad» fra starten av ARC 2007, da eventyret startet.

«Nora Simrad» seiler videre med nye eiere

Den 48-fots lange aluminiumsbåten har seilt på verdens hav i 15 år, og er klar for mange flere år med en ny forretningsmodell.

Publisert

Seilsamvirket var et andelslag med ti andeler, opprettet i 2006.Andelslagetbestilte «Nora Simrad», en Alubat Cigale 14, en aluminiumsbåt på 48 fot, tegnet av Groupe Finot. Andelseierne fikk disposisjonsrett til båten 1/10 del av året, til en pris av 300 000 kroner. Båten seilte ARC i 2007, og har siden den gang seilt på verdens hav med ulikt mannskap. Et unikt prosjekt som ble avsluttet i 2020.

LANGTURSEILERE: Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe har seilt siden 2012. Nå bytter de båt.
LANGTURSEILERE: Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe har seilt siden 2012. Nå bytter de båt.

Nye eiere

Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund i «Amanda Sailing» har vært på langtur siden 2013 i en sliten Hero 101. Paret har hatt flere avbrekk, og finansiert turen ved å holde foredrag. Det har fungert bra, og paret har nettopp holdt sitt 100. foredrag.

Paret har samtidig vært på utkikk etter en oppgradert ekspedisjonsbåt, og ble av ren tilfeldighet kjent med Peter Keller fra Seilsamvirket, som lenge hadde ambisjoner om å starte et selskap som tilbyr ekspedisjonsseiling. På dette tidspunkt var Seilsamvirket i ferd med å avvikles, og «Nora» lå ute for salg.

Foretningside

De nye eierne ønsker nå å arrangere ekspedisjoner til steder du vanskelig kommer uten båt. Wicked Horizon er navnet på det nystiftete firmaet som består av i «Amanda Sailing» og personer fra det tidligere Seilsamvirket. Driften skal foregå i den 48-fots store seilbåten som skal være på veis på ubestemt tid, gjerne i 20 til 30 år.

– Det være god plass til andre eventyrlystne om bord! Mesteparten av året vil båten være åpen for bookinger fra seilermiljøet, NGOs som trenger en forskningsbase eller andre interessenter. Vi skal vi dra i gang prosjekter med FNs bærekraftsmål i fokus, f.eks. i Vanuatu og Raja Ampat i Indonesia, som blir startarena for ekspedisjonsvirksomheten allerede til sommeren, forteller Paul Lübbe til SEILMagasinet.

RASK: «Nora Simrad» er bygget av samme verft som bygger Ovni.
RASK: «Nora Simrad» er bygget av samme verft som bygger Ovni.