Laserjentene på vent

Det norske OL laget i seiling blir neppe komplett før etter Kieler Woche som avsluttes i slutten av måneden.Laserjentene har fått beskjed om å smøre seg med tålmodighet

Publisert

Elin Samdal sier idag til Seilas at hun og konkurrentene Cathrine Gjerpen og Anette Melsom Myhre i Laser Radial har fått besjed fra Norges Seilforbund at resultatene de hittil i sesongen har oppnådd ikke gir noen klar konklusjon når det gjelder OL uttak. Jentene må derfor nullstille seg og basere seg på at resultatene i Kiel blir avgjørende for deltakelse i OL. Ikke bare gjelder det å bli best av de norske, men både NSF og ikke minst Olympiatoppen skal overbevises etter denne regattaen som avsluttes med medaljefinale 29. juni.

Samdal har gode minner fra Kiel som hun sier har forhold som passer hjenne godt. Med 5. 6. og 7. plass i de tre siste regattaene håper hun på en ny topplassering i årets regatta, ikke minst fordi mange av de hardeste konkurrentene da befinner seg i Kina for å trene.

Et annet lag som muligens også må vente til etter Kiel før eventuell OL deltakelse blir avklart er 49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim. Resultatene de har oppnådd i de siste regattaene i Hyeres og Medemblik gjør neppe at Jarle Aambø og folkene i Olympiatoppen akkurat tar bølgen. Derfor kan det godt tenkes at man gjerne vil se resultatene i Kiel, der det blir mange gode lag på plass, før man fatter endelig uttak også her.

For øvrig tyder alt på at Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, Finnjollseileren Peer Moberg, brettseileren Jannicke Stålstrøm og Laserseiler Kristian Ruth får OK allerede til uken.

Powered by Labrador CMS