Lei seilbåt i Brasil

Skandinavisk selskap lanserer charterseiling i Brasil under Sjøen for alle.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Havnebyen Angra Dos Reiser utgangspunktet for seiling utenfor Rio. Alle foto: Dream Yacht Charter.

I skjærgården sør for Rio de Janeiro kan du seile mellom 365 øyer med tilhørende strender.

Sea-Travel arrangerer seilferie via samarbeidspartneren Dream Yacht Charter, som har sin base i Angra Dos Reis.

Sør for Rio de Janeiro ligger havnebyen Angra Dos Reis, som har portugisiske aner tilbake til kolonitiden. Skjærgården utenfor har så mange øyer at du kan oppdage en nye hver dag i ett helt år. De 2000 strendene er lett tilgjengelig med seilbåt, og inviterer til dykking, snorkling, fiske, oppdagelsesturer, fotturer og en rekke andre aktiviteter.

Blant høydepunktene er skjærgården er Ihla Grande.Øya er på 193 km², er fredet som en delstatspark, og uten bilveier. I stedet finnes det en rekke turstier

Tidligere var Ihla Grande mest kjent som fangeøy, men siden det fryktede fengselet Candido Mendes Penal Institute ble lagt ned i 1994, har øya blitt mer og mer populært som ferie- og utfartsmål for brasilianere. Nærheten og korntastene til Rio gjør øya attraktiv for kortere opphold.

Jungelbyen Paraty ligger på fastlandet i det samme området, og er Byen ble grunnlagt av portugisere i 1667 og er blitt et populært turistmål på grunn av sin godt bevarte arkitektur fra kolonitida, og og sine nærliggende strender og fjell. Ca 32 000 mennesker bor her.

Vil du høre mer om seiling i Brasil, besøk stand B03-18 på Sjøen for alle.