ÅRETS BÅT I EUROPA

EKSTREME: Lav vekt er felles for alle tre. To har foiler, men bare en flyr.
EKSTREME: Lav vekt er felles for alle tre. To har foiler, men bare en flyr.

Lesernes kåring: Spesielle båter

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  20. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem din favoritt i kategorien Spesielle båter.

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet  er med. Vi har testet båter utenfor La Rochelle,  i Frankrike i september og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Det har gitt juryen mer tid å vurdere hver båt under testseilingen. Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

Beneteau Figaro 3

Figaro er en en-type havseiler for shorthandseiling i Frankrike. Klassen er en springbrett opp til IMOCA 60-klassen, og de fleste deltagerne er proffe eller halvprofesjonelle. Figaro 3 skal ta over for dagens modell i 2019, og båten blir ekstrem. Foiler skal øke stabiliteten og gi et dynamisk løft.

 Les mer om Figaro 3 her

 

Flaar 37

En ekstrem båt utviklet for lettvindseiling i Ungarn av et verft som også har bygget en IMOC 60. Flaar 37 kan leveres med vannballast eller vippekjøl. Båten vi seilte har en fast dyp kjøl. Skrog og dekk er produsert i karbon. Den har en stor cockpit, og er utviklet for å bli seilt av et stort mannskap.  

 

TF10

TF10 er et foilende trimaran bygget i Nederland av DNA performance sailing BV. Verftet har en 35 års historie, og startet med å bygge A-class katamaraner. De bygde også den foilene katamaranen for Gunboat, en båt de har videreutviklet.

TF10 har blitt utviklet for noen seilere i New Yotk Yacht Club som ønsker å seile noe ekstremt, uten at det skal bli for komplisert. 

 Les mer om TF10 her