Lett og tett i Trondheim

Første dags seilaser under NM for Ynglinger i Trondheim bød på lett og skiftende vind, med fire båter innenfor ett poeng før dagens avslutning.

Publisert

Trondheim Seilforening og den entusiastiske formannen i Ynglingklubben har lyktes i å arrangere det første NM i Ynglingklasen siden 2003, og 22 båter fra arrangørklubben, Bergen, Stavanger, Fredrikstad og Osloområdet stilte til start i en regatta som i hvert fall hadde værmeldingene mot seg, da det var spådd nærmest null vind lørdag.

Likvel kom det noen drag fra nordøst, som senere skulle dreie mot nordvest, tilstrekkelig til at regattaledelsen greide å få inn tre seilaser og dermed så godt som sikret NM regattaen der minumin fire seilaser skal til for at mesterskapet skal være gyldig.

I den første seilasen tok Seilas´ gamle grå teten etter første lens, takket være godt spinnakerarbeide av NTNU studentene Andreas Jahn og Marius Gundersen, og de tre, som seilte i OL Ynglingen fra 2008 beholdt ledelsen til mål. I den andre ble det en tett fight mellom Seilas og Bærums Lars Wilhelmsen som seilte sammen med sine 10 og 12 år gamle døtre MIlle og Kristine og avgjorde seilasen på siste kryss. Den siste seilasen ble vunnet av Stavangers Henrik Terjesen og Joar Styve som ledet seilasen fra start til mål i en av de mange båtene som hadde seil med NOR 406, fra seilforbundets overskuddslager etter OL satsningen til Siren Sundby & Co.

Sammenlagt ligger Wilhemsen, Seilas og Terjesen likt med 8 poeng, mens hjemmefavoritten Kristine Suul Brobakke, Sunniva Stenmark og Maren Magda Krogstad ligger ett poeng bak.

Avslutningen blir spennende!

Powered by Labrador CMS