Løft for E4
Løft for E4

Løft for E4

Med alle båtene på samme halser i retning skåringspunktet dreier alt seg om båtfart og vindretning. Det har Ericsson 4 profitert på

Publisert

Torben Graels Ericsson 4 har igjen tatt ledelsen på en etappe i Volvo Ocean Race. Posisjonert til lo og aktenfor Telefonica Blue har sammenlagtlederen tjent på an svak romming og fra å ligge 7 nm bak igår ettermiddag, har E4 sklidd stadig fremover på den spanske båten og har nå tatt en knapp ledelse med 3 nm på Telefonica Blue. Ledelsen vil øke dersom

båtene ikke står opp Palau We, noe som ser ut til å være tilfelle for i hvert fall Telefonica.

Det er svært lite som skiller de fremste båtene fartsmessig og rekkefølgen er i stor grad avgjort av hvilken vei vinden dreier, med store utslag selv på små endringer.

Ericsson 3 med navigatøren Aksel Magdahl og rormann Eivind Melleby fortsetter å imponere, og har over natten konsollidert sin 3. plass med fem nm forsprang på Puma. Den skandinaviske båten kan dermed gå for sin tredje pallplassering og vil i så fall avansere på sammenlagtlisten, i første omgang på bekostning av Green Dragon.

Wouter Verbraak på Team Russia som vi snakket med igår bekrefter at båten har et fartsproblem under disse forholdene og det ser ut som de eneste forhold der den radikale båten kan henge med er på frisk unnavindsseilas.

Mannskapet på Puma er utsatt for smittsom diaré med det litt ubehagelige resultat at  pumpen til toalettet er brukket, mens Delta Lloyd har kjølproblemer som en følge av at hydraulikken på den ene siden er satt ut av funksjon og båten taper terreng til resten av feltet.

Powered by Labrador CMS