Havblikk

Skrova – et lite Hawaii

Skrova er Lofotens selverklærte Hawaii. Her ute på toppen av Vestfjorden er det ofte litt penere vær og litt varmere enn ellers i Lofoten.

Publisert

Hvite sandstrender ligger på rekke og rad langs nordsiden av øya. Her er det langgrunt og hvis du bader på høyvann en sommerdag, får du fin vanntemperatur. Da har den solvarme stranden varmet opp det innsigende vannet.

Her ute ligger Ellingsens hvalmottak og kortreist mat er jo alltid det beste. Derfor får du både hvalbiff, hvalburger og hvalpizza på den lokale og eneste restauranten. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte det som en gang var av hvalfangernes storhetstid.

Vi har plukket multer i myren på vei opp til den lettgåtte fjelltoppen i juli, beundret den gamle dieseltanken som nå er gjort om til fritidsbolig og padlet rundt hele den deilige øya. Flere ganger. Her kan du ligge i dagevis og fortsatt lengte tilbake når du har kastet loss. En gang var vi her to ganger i løpet av den samme ferien, og det sier litt i et seilerparadis som Lofoten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her