Afterski/ankerdram på dekk etter dagens skitur.
Sol, snø og sjø i Kåfjord.

Himmel, snø og hav

Fra februar til april er det høysesong for kombinasjonen seiling og toppturer i Lyngsalpene.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kombinasjonen seiling & ski i Troms faller i smak hos skientusiaster fra Alpe-landene. Foto: Linn Krogh Hansen.

Sola står fortsatt høyt på himmelen i det 37-foteren «Arctic Vision» forlater havnen i Eidkjosen og setter kursen nordover under Sandnessundbroa, som skiller Tromsø og Kvaløya. Det er påskeaften, og fortsatt skimtes et og annet isflak innerst ved land. På dekk ligger seks par randonneski surret fast i en skipose. I tillegg til skipper Espen Berthelsen, coskipper/vert Sebastian Fall og undertegnende, har vi med tre førstegangsreisende østerrikere.

Målet er todelt; bestige fjelltopper på 1000 meter om formiddagen, og bruke ettermiddagen til å seile til neste havn. Kombinasjonen mellom toppturer på hvite fjell og seilturer på blågrønn sjø lokker turister fra Mellom-Europa til Troms i vårhalvåret.

– Stå på ski har vi gjort mye av, men å kombinere det med å seile er helt nytt og eksotisk, mener Rupert Oblasser, som sammen med paret Daniela og Thomas Rabl er i Norge for å oppleve en annerledes skiferie.

I Seilas 2 kan du lese hele reportasjen om ski & seil i Lyngsalpene fra april 2012.