LYS-systemet må invitere til deltagelse

– Vi ønsker et respittsystem som inviterer seilere til å delta. Ikke et system som ekskluderer dem. LYS-systemet skal være for den store breddeseilingen, mener Norges Seilforbund.

Publisert

Nevn ordet LYS i seilmiljøet, og det blir diskusjon; diskusjon om systemets rettferdighet og diskusjon om bruken av det. Det som opprinnelig var en tabell med LYS-tall seilere og arrangører kunne plukke fra for å arrangere en regatta, har utviklet seg til å bli noe i retning av en måleregel som krever måling av båt og seil, utstedelse av bevis og dokumentasjon – og et påfølgende byråkrati rundt dette. Resultatet er at det er blitt mer komplekst å seile regatta for seilere flest enn det var før.

Dette, sammen med en ny lisens-ordning og alle andre formaliteter rundt det å seile regattaer; krav om medlemsskap i en seilforening, seilnummer-registrering og sikkerhetsutstyr, har i sum gjort at mange har reist spørsmålet om: Er grensen nå nådd for hvor mange hindre man skal måtte trå over for å kunne delta i en regatta?

Oppfølgningsspørsmålet som er kommet i kjølvannet av dette, har vært: Er dette årsaken til den synkende regattadeltagelsen de senere årene?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS