M32: M32 klassen vender tilbake til Risør som blir vertsby for verdencup i matchseiling
M32: M32 klassen vender tilbake til Risør som blir vertsby for verdencup i matchseiling

Verdencup i seiling til Risør

M32 klassen vender tilbake til Risør som blir vertsby for verdencup i matchseiling.

Publisert Sist oppdatert
PUBLIKUM: I Marstrand er Matchcup stort. Forholdene ligger til rette for publikumssuksess i Risør også.
PUBLIKUM: I Marstrand er Matchcup stort. Forholdene ligger til rette for publikumssuksess i Risør også.

Etter at det svenske eventselskapet som hadde ansvar for fjorårets regatta for M32 klassen i Risør, stakk fra regninger på nærmere en halv million kroner, så det lenge mørkt ut for en ny regatta i Sørlandsbyen, men etter en større ryddeoperasjon av Oslo Water Games og rettighetshavnerne til M32, Aston Harald, som førte til at ca halvparten av det utestående nå er gjort opp, besluttet politikerne å gi fornyet støtte til regattaen for 2018.

Aston Harald som sitter på rettighetene til World Match Racing Tour har signert en avtale med Oslo Water Games som skal stå for den tekniske gjennomføringen av regattaen som finner sted i dagene 26.-28. juli, rett i forkant av Trebåtfestivaen som går uken etter.

Pengepremier

I alt 12 lag, de fleste av dem på toppen av verdensrankingen for matchseilere er ventet å ta turen til Risør som har etablert seg som en av de beste arenaer for «Stadium Saiing», med en bane tett på publikum ved Byfjorden. Seilerne har da hatt et kort opphold etter matchregattaen i Marstrand tidligere i juli. Seilerne skal kjempe om ialt USD 100.00 i premiepenger.

World Match Sailing Tour har de siste årene med få unntak vært arrangert i den 32 fot store katamaranen M32, og flere av America’s Cup lagene har hatt touren som oppvarming til America’s Cup. M32 benyttes også til ProAm regattaer under havneopholdene i Volvo Ocean Race.

Aston Harald har også produskjonsrettighetene til båten som idag bygges ved en fabrikk på Hönö utenfor Gøteborg.

 

Video av Bjørn Tollaas fra M32 seiling i Risør 2017.