Magdahl spiller kortene som en erfaren proff

For Volvo Ocean Race debutanten Aksel Magdahl har de siste døgns navigering budt på ekstreme utfordringer, men Tønsberggutten har holdt hodet klart og E3 er stadig med i tetkampen

Publisert

Da vi gikk til køys igår kveld var vi sikre på at E3 ville komme til å ta teten i løpet av natten, men igjen var det Puma som tøyde strikken som ser ut til å binde de tre lederbåtene sammen.

E3 lå igår bare 2 nm bak Puma og holdt større fart, men ved siste posisjon kl 0500 GMT var rekkefølgen Puma, E4 + 4 nm og E3 + 16 nm. Bak til de øvrige er det  komfortable 73 nm mellom Puma og Delta Lloyd, vinnerbåten fra 2005 som nå har seilt seg opp til en imponerende 4. plass i feltet. Bakerst ligger Telefonica Blue og Telefonica Black, er veritabel skuffelse for lagene som gjorde rent bord i inshore seilasene i Alicante.

- PUMA vil vise oss om det er vindhull utenfor kysten av Nouadhibou i Mauritania etter ikke, sa Aksel Magdahl igår. - Det har sett slik ut på en av våre tre værmodeller, men det virker unektelig spesielt, sier han. - Vi seiler stadig i 20-25 knops vind og har det fint for øyeblikket. Da Puma dro noe fra oss spurte jeg gutta på dekk om det var mulig å få opp mere seil. Nå har vi den største spinnakeren oppe, og selv om vi var farlig nær en skikkelig wipe out har vi full kontroll.

- De to siste dagene har vært strategisk svært interessante. Før Kanariøyene lå vi sammen med PUMA, E4, Green Dragon og Telefonica Black langs afrikakysten og seilte på trykk og vindskift. Black og senere Green Team gibbet unna mens vi kom inn i stadig lettere vær. Datasimuleringer viste liten forskjell på om det lønte seg å gå syd for eller gjennom Kanariøyene og vi gibbet også derfor vestover. Det skulle  koste oss noen mil i forhold til PUMA og E4, men vi hadde et bra comeback da vi traff et vindskift og fikk bra trykk rundt Gran Kanaria igår (15/10). Da vi nærmet oss øya økte vinden fra 14 til 28 knop i gunstig retning. Vi gikk aggressivt inn i vindskiftet og seilte langs kanten  av vindskyggen fra Grand Kanaria der vinden var den mest favorable. Det tjente vi bra på, sier Aksel Magdahl.

Eivind Melleby er den andre nordmannen på E3. Han er rormann og bidrar vesentlig til å holde presset oppe hos de nordiske seilerne. Så langt har det lyktes bra for nordmennene i regattaen.

Powered by Labrador CMS