Magnus Olsson vil endre skipperrollen

Den erfarne jordomseileren som er skipper på E3 på den fjerde etappen i Volvo Ocean Race mener den moderne skipperen skal være lagbygger og ikke autoritetsperson

Publisert

- Jeg har forsøkt å forklare hundrevis av ganger at jeg ikke tror på å være en skipper av den gamle skolen som skal utøve autoritet, sier «Mange» Olsson. - Jeg mener den beste måten å være skipper på er å skape en god stemning ombord der alle jobber for hveranadre.  Olsson har tatt over skipperjobben for Anders Lewander som må holde seg på land for å rehabiitere sitt skadde kne.

- Seiling skiller seg fra andre lagidretter som fotball, håndball og hockey. Disse er også lagidretter, men de har ikke en kaptein som står over de andre på laget, slik det er i en seilbåt. Deres jobb er primært å holde laget samlet og fremstå som en rollemodell, en erfaren og rutinert person. Jeg forstår ikke hva som er så forskjellig fra seiling, fortsetter «Mange».

Lite har imidlertid forandret seg ombord på Ericsson 3 etter inntreden av Magnus Olsson som skipper. Han og Lewander er kjent for en lite autoritær lederstil og har samme måte å lede laget på. Olsson fortsetter også som vaktsjef.

Tomas Johansson tar dermed over Lewanders rolle som støttespiller for navigatøren Aksel Magdahl, slik at Magnus få sovet litt innimellom.

- Til nå har etappen vært opp og ned for oss. Vi hadde ingen god start, men klarte likevel å henge godt med teten. Etter noen timer måtte vi imidlertid erkjenne at vi hadde fartsproblemer i forhold til Puma, Telefonica Blue og Ericsson 4. Vi jobber hva vi kan med trimmen, men de sklir stadig fra oss. Det er veldig frustrerende, men vi kjemper videre, sier «Mange».

Powered by Labrador CMS