BUNDEFJORDEN SEILFORENING

FEIRING: Leieavtalen som ble godkjent av Oslo bystyre ble behørig feiret på Myren med Bjørn Strand Jacobsen (t.v) og Erik Kristiansen i spissen.
FEIRING: Leieavtalen som ble godkjent av Oslo bystyre ble behørig feiret på Myren med Bjørn Strand Jacobsen (t.v) og Erik Kristiansen i spissen.

Endelig fast grunn under føttene

Lettelsen i Bundefjorden Seilforening er stor etter at Oslo bystyre godkjente leieavtalen for området Myren på Malmøya.

Publisert Sist oppdatert

I mange år har Bundefjorden Seilforening levd med usikkerhet om hvorvidt de kan fortsette å være på området Myren på Malmøya eller ikke. Der har de vært siden foreningen ble stiftet, men enkelte naboer har klagd på virksomheten og de enkle installasjonene de har måttet sette opp for å kunne drive seilforeningsdrift. Adkomsten til Myren på den smale vein har også vært en flaskehals som er blitt brukt mot foreningen, og det er blitt gjort mange forsøk på å stikke kjepper i hjulene for dem.

Myren er dessuten et friområde der også almennheten har tilgang.

Enstemmig bystyre

Etter årelang tautrekking var saken til behandling i Oslo bystyre 22. juni, og der ble til slutt en langsiktig leieavtale med Bundefjorden enstemmig vedtatt.

– Dette var gledelig, en lang usikkerhet om vår virksomhet på området ble avklart på en positiv måte, forteller leder i Bundefjorden Seilforening, Bjørn Strand Jacobsen.

– Med den godkjente leieavtalen på plass, så initierer vi den formelle søkeprosessen for å bygge erstatnings-installasjoner for containeren og tilhørende tørkestativ. De gamle installasjonene er ikke pene, og det skal bli godt å få erstattet dem med pene og miljøtilpassede installasjoner, slik at området åpnes enda mer for besøkende og allmenheten, sier han.

Ble feiret

Leieavtalen ble behørig feiret under onsdagsseilasen samme dag som den ble vedtatt i bystyret, der de to ildsjelene i arbeidet mot kommunen, Erik Kristiansen og Strand Jacobsen, kostet på seg et glass champagne.

– Den godkjente leieavtalen betyr at det i sommer blir aktivitetsukene som planlagt, og at treningen med Optimister og Lasere fortsetter i samme omfang som tidligere. Besøkende, «allmenheten», er naturligvis fortsatt hjertelig velkomne til området for vår del, og vi skal fremdeles sørge for at det er ryddig og pent på området, sier Bjørn Strand Jacobsen.