Mange av Norges beste seilere i Melges NM

35 båter stiller til start når eliten i Melges 24 klassen samles til NM på Hankøbanene til helgen

Publisert

Melges 24 blir bare mer og mer populær i Norge, og kan i år skilte med hele 35 lag på startstreken under NM som arrangeres på Hankø helgen 5.-7. sept. Med 4-5 seilere i hver båt, vil det være nærmere 175 seilere som deltar i årets NM oppgjør som er Norge og Nordens største arrangement mht antall deltakere. Melges Norway har Nord-Europas største Melges 24 flåte. Melges Norway er også klasseklubb for de Nordiske landene hvor de to beste båtene i fra Sverige, samt et lag i fra Danmark og et i fra Estland også deltar i årets NM.

Som vanlig stiller mange av Norges aller beste seilere til kappestrid under Norgesmesterskapet i seilklassen Melges 24, en klasse der ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og oppgjøret har høy prestisje i Norges seilmiljø! Gamle og nye OL-seilere møtes for å gjøre opp om hvem som er Norges beste, det vil si Peer Moberg møter Herman Horn-Johannessen. Begge har bronsemedalje i fra OL i henholdsvis Atlanta og Sydney.

Lasse Kjus hevder seg i klassen og kan bli den første som tar medalje i ett nasjonalt mesterskap i alpint og seiling samme år!

Det er veldig mange gode lag på startstreken i år og Melges Norway tror 10 lag har potensialet til å stikke av med årets NM tittel. Blant disse 10 lagene finner vi brødrene Kristian og Peder Nergaard som rormenn i hver sin båt. Peder Nergaard med båten Blow har lagt mye trening til Italia i år der de har deltatt i Volvo Cup’en med svært gode resultater i verdens beste Melges 24 felt. Kristian Nergaard er tidligere Norgesmester i Melges 24 og har ved siden av å delta i Melges 24 regattaer, hevdet seg spesielt godt i 5.5 meterklassen i år der laget har klart den unike prestasjonen å sette en trippel – de er Verdensmestere, Europamestere og Gold Cup mestere i 5.5 meterklassen i år.

Fjorårets Norgesmester i Melges 24, Peder Jahre med sitt lag (Terra Eiendomsmegling), vil være svært fokusert på å forsvare NM tittelen fra i fjor. De har lagt ned mye trening, blant annet har de også deltatt i Volvo Cup i Italia som beste norske båt totalt sett av tre Volvo Cup serier, de ble Cohrintian Mestere i VM på Sardinia i Melges 24, og kan i det hele tatt gjenta suksessen fra i fjor og bli Norgesmestere to år på rad.

Seilmakere er representert på startstreken med Ullman, North og Quantum.

Melges klassen er kjent for å holde et svært høyt nivå der det ikke er lett for nybegynnere å hevde seg. Melges klassen er inkluderende og satser stort på rekruttering til klassen som har vært et svært vellykket prosjekt de seneste årene. Gjennom MÅS Melges (Moro Å Seile) prosjektet låner klassen ut en Melges 24 båt til et nytt lag med seilere som vil prøve seg i klassen. Årets MÅS Melges lag, med Aleksander Brekke ved roret, har imponert voldsomt og leder faktisk Melges Norway rankingen, og dersom de gjør det bra i NM blir de historiske som nytt lag i klassen med tittelen rankingvinnere! Bergen Sail i fra flåten på vestlandet sender en ungdomsbåt også, så det blir en spennende intern duell mellom dem også.

Powered by Labrador CMS