Informasjon fra Tønsberg Seilforening

Foran ny sesong

Marie Jacobsen Lepperød fra Tønsberg Seilforening imponerte med sin 6. plass i ungdoms VM i Oman i desember.

Publisert

Underveis i mesterskapet lå hun en periode i tet. Nå står en ny sesong for døren og Maries mål er i år som i fjor å alltid gjøre sitt aller beste.

Hun gleder seg over å være i en gruppe med syv kvinnelige Laser ILKA (tidligere Radial) seilere.

–Samholdet mellom oss betyr mye for meg, sier Marie, selv om jeg er alene i båten når jeg seiler.

Planene for kommende sesong er i ferd med å falle på plass. Allerede denne uken vender hun nesa mot Grand Canaria for å delta på treningssamling i regi av Wang toppidrett og Norges toppidrettsgymnas. I påsken venter ny treningssamling som ledes av NSF. Selvfølgelig kommer hun til å delta både i Norges Cup og i NM. Hun ønsker også å delta i EM i Hellas i sommer og vurderer å stille i sommerens VM i Portugal.

Underveis i VM i Oman uttalte Marie;

–Uansett hva som skjer fremover, så er jeg ekstremt stolt over seilingen til nå og skal ta med meg det videre.

Dette utsagnet lover godt for sesongen 2022.

Kristina Emberland

Ny trener mønstrer på

I Tønsberg Seilforening er jollesesongen allerede i gang. Anders Wilhelmsen har startet som ny trener etter at Bjørnar Erikstad har gått videre til andre oppgaver.

Selv har han trått sine barnesko i seilforeningen og er fortsatt aktiv som seiler.

–Nå er det min tur å yte noe tilbake til foreningen som har gitt meg masse glede og gode muligheter, sier Anders.

Han har allerede holdt foredrag for de unge seilerne om samhold og det å bygge mental styrke. Anders er først og fremst trener for de ulike Laserne, men han er også opptatt av å skape broer mellom de ulike jolleklassene.

–Det vil lette overgangen til ny klasse for seilerne, sier han. For en seiler med gode resultater er det ikke så vanskelig, men jeg tenker på de seilerne som først og fremst er der for seilergledens skyld. For dem kan overgang til ny type båt være litt skummelt. Selv om den naturlige veien videre kan være å seile J70 og finne sin plass i seilsportligaen.

Anders vil bygge sin trenerrolle på å skape tilhørighet, å gi plass til alle som søker et sosialt fellesskap og finner glede i å seile.

–Det kan nok skape noen utfordringer for meg som er så resultatdrevet, men jeg ser både verdien og nytten av å ikke bare drive eliteidrett, men også å inkludere seilere som bare vil seile for moro skyld.

Likevel vil han gjerne se Tønsberg Seilforening tilbake i førersetet med dyktige seilere.

–Norge er en gammel sjøfartsnasjon, og det skulle bare mangle at vi ikke skulle kunne seile inn til flere olympiske medaljer, slår Anders fast.

Anders er utdannet samfunnsøkonom, men med årene har han også skaffet seg psykologisk kompetanse som han har brukt i rollen som mental trener for seilere som Eivind Melleby, Petter Møland og Mathisen brødrene.

–Det viktigste for meg som trener er å bidra til å fremme motivasjonen for seiling, da vekkes kunnskapstørsten av seg selv, sier ham.

Han er også opptatt av å løfte dyktige seilere opp og fram slik at de slipper å måtte vise seg fram selv.

–Husk! Det er ikke flaut å vinne, avslutter Anders.

Velkommen til Fjærholmen

Planleggingen av årets seilsesong er i full gang. Egentlig starter arbeidet med terminlisten allerede tidlig på høsten. Nå er den avklart, og du finner den på nettsidene våre. Og her finner du mange spennende arrangementer.

NM for de store båtene, ORCi klassen, arrangeres helgen etter Færder’n. Dersom du er påmeldt til NM kan du legge båten gratis i det nye bryggeanlegget vårt. Vi planlegger dessuten for treningsseilaser fredag 16. juni.

NM for Express og J/70 arrangeres helgen 16.-18. september på to baner. Vi håper å se 2-300 seilere i aktivitet.

2.4 mR båtene kommer på NC i mai og jollen samles til NC i september.

Vår tradisjonelle pinseleir kommer til å presentere seg i tradisjonelle former. Dvs. forhåpentligvis uten restriksjoner.

Det er sikkert mange som planlegger en ny sommer i seilbåten sin og da er det god grunn til å besøke Fjærholmen. Vi er veldig stolte av plassen og anlegget vårt og vil gjerne dele det med andre. Her får du tilgang på det du trenger for å nye gode dager. Trygg og god havn, masse sol og en fantastisk solnedgang, strandliv og masse aktivitet for de aller minste. Nytt av året er at vi har byttet ut en av våre betongbrygger. Den nye fremstår som stødigere og mer hardfør.

Landområdet blir tømt for båter i vinteropplag i slutten av april da er det nok mange som ser fram til å blåse Covid-19 viruset ut av seilene for godt.

Velkommen til Fjærholmen

Eirik Brekke, leder i Tønsberg Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.