Matchseiling tilbake til Marstrand
Matchseiling tilbake til Marstrand

Matchseiling tilbake til Marstrand

Etter at Swedish Match forsvant som hovedsponsor for verdensserien i matchseiling måtte Marstrand gi opp å arrangere den populære Swedish Match Cup. Nå har imidlertid GKSS fått nye sponsorer og stjernene er tilbake på plass

Publisert

Peter Gilmour, Gavin Brady Magnus Holmberg er tre av stjerneseilerne som er på plass når The Match Cup Sweden går av stabelen i Marstrand fra 2. til 8. juli. De for følge av syv av verdens ti topprangerte seilere og tre av de beste dameseilerne. Gilmour vant den siste regattaen i Marstrand såvel som hele verdensserien i 2005. Han har for øvrig vunnet hele fem ganger i Martstrand og er nå coach for «Alinghi Team» i America´s Cup. 

Andre kjente seilere er Sveriges Björn Hansen og mannen som leder ISAFs ranking for matchseileren, briten Ian Williams. Dessuten kommer Mathieu Richards og Sebastien Col, Frankrike samt Eugeniy Neugodnikov, Russland, alle blant verdens topp ti. 

For første gang i Marstrand stiller tre damelag i direkte konkurranse med gutta. Topprangerte Claire Leroy, Frankrike og Sveriges Malin Millbourn og Jenny Axhede får denne gangen være med.

Regattaen avvikles i  DS37, den 11.25m kjølbåten danskene i sin tid fikk utviklet for match seiling.  Match Cup Sweden utgjør en av regattaene i World Match Racing Tour, og har vær arrangerte helt siden1994 med et topphold i 2006. I år er regattaen tilbake for fullt med nye sponsorer og ny organisasjon.

Powered by Labrador CMS