TESTES: Ny gennaker under utprøving. (Foto: Daniel Hug/Terragraphy.de)
TESTES: Ny gennaker under utprøving. (Foto: Daniel Hug/Terragraphy.de)
FRA OVEN: Paragliderutflukt med «Barba» for anker, et par timer sør for Tromsø. (Foto: Anders B. Heide)
FRA OVEN: Paragliderutflukt med «Barba» for anker, et par timer sør for Tromsø. (Foto: Anders B. Heide)

Med internasjonalt mannskap til Svalbard

Seilere fra fire nasjoner er  samlet om bord i båten «Barba», som nå er på vei til Svalbard.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Fra venstre mannskap om bord i »Barba»: Daniel Hug, Terry Ward, Ivan Kutasov, Andreas B. Heide og Jon Grantangen (Foto: Daniel Hug).

– Fremfor alt er dette en klassisk eventyrseilas med opplevelser på, over og under vann som målsetning, forteller skipper og ekspedisjonsleder Anders B. Heide.

Ekspedisjonen har også inngått et samarbeid med Yale Climate Connetions, Yale University.

– Hensikten er å intervjue fiskere og fangstmenn som har tilbrakt en mannsalder med havet som levevei for å få førsthåndinformasjon om hvordan de har opplevd endringer i naturen, sier Heide.

INTERNASJONALT MANNSKAP

Skipperen har med seg Jon Grantangen fra Norge, som tidligere har seilt til blant annet Jan Mayen, Terry Ward, amerikansk reiselivsjournalist fra Florida, den tyske fjellklatreren og fotografen Daniel Hug samt den russiske polarseileren Ivan Kutasov.

– Ivan har tidligere vært med på ekspedisjoner Novaya Zemlya i Russland og ble rekruttert etter at vi kom over heller spektakulære seilbilder på Instagram, forteller Anders B. Heide.

TREDJE TUR MOT NORD

Dykkerutstyr, paraglidere og klatreutstyr en del av standardutrustningen. Seilasen er sponset av Gopro, Musto, Simrad, B&G, Spinlock, Dubarry, Ullman Sails, Yanmar, Scanstrut for å nevne noen.

– Foroverseende sonar fra Simrad som kartlegger dybden foran båten er noe av utstyret som vil prøves ut på ferden, forteller Heide.

Heide har tidligere seilt til Grønland og Jan Mayen, og begge seilturene er behørig dokumentert i Seilas 2/2011 og 4/2013. Turen til Svalbard vil du også kunne lese om i en senere utgave av Seilas. Svalbard-seilasen kan også følges på Barbas nettside.