Med stjerne i øynene

I kjølvannet av Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersens satsning i Star er det i ferd med å vokse frem en klasse i Norge. Bak står flere av Norges mest erfarne seilere som hadde sonderingsmøte på Bakkekroa igår

Publisert

Etter initiativ fra Lars Erik Heibek og Henrik Skjerven stilte en entusiastisk gruppe erfarne seilere på Bakkekroa ved Smestad i Oslo i går kveld for å sondere mulighetene for å etablere norsk klasseklubb for den populære tomanns OL kjølbåten Star. Starklassen dukket opp i Norge i et visst antall for ca ti år siden og det var mange av dem som seilte da som igjen er på banen. Felles for alle dem som stilte igår er ønsket om å kappseile i en rask og krevende kjølbåt der en begrenset besetning gjør det lettere å mobilisere til regattaseiling.

Flere av seilerne hadde allerede inspisert båter i Sverige og Henrik Næss presenterte en liste over båter til salgs i Europa. For en pris fra NOK 100.000 og oppover er det mulig å sikre seg en fullt konkurransedyktig båt med henger. Mange var kjøpeklare under forutsetning av at et visst antall andre lag også ville kjøpe. Bjørn Malm og Henrik Næss utgjør et av disse lagene, det samme gjør Lars Horn Johannessen og Peter Hauff, samt initiativtakerne Heibek og Skjerven. Mange andre kjente seilere ble nevnt som interesserte og det er realistisk at en flåte på mellom fem og ti båter er på vannet allerede til sommeren. Forrige gang det var et Starbåtflåte i Oslofjorden besto den av 15 båter og Hauff mener at 20 båter bør være et realistisk mål denne gangen.

Det sonderes nå hvor båtene kan samles og Asker, Fornebu og Sollerudstranda ble nevnt. Kapasiteten for båter på land på KNS' anlegg på Dronningen er allerede sprengt av Melgesklassen, men når Ulabrandutbyggingen er på plass vil dette representere et perfekt samlingssted for Starklassen.

En norsk klasseklubb for Starbåter vil bli etablert og klubben vil ha sitt konstituerende møte 12 desember i lokalene til Quantum Sails/Xpo Group på Filipstad 12. desember.

Interesserte seilere kan henvende seg til

[email protected] Mobil: 928 22 443

Powered by Labrador CMS