Medaljøren skinte i Bundefjorden
Medaljøren skinte i Bundefjorden

Medaljøren skinte i Bundefjorden

Mathias Berthet viste at bronsen i Optimist-VM ikke var tilfeldig.

Publisert Sist oppdatert

I KNS-seileren Mathias Berthets første regatta etter at han kom hjem med en bronsemedalje fra Optimist-VM, viste han at medaljen ikke var noen tilfeldighet. I helgens norgescup møtte han de beste Optimist-seilerne i landet, og selv om mange nok var ute etter å ta skalpen til den hjemvendte VM-stjernen, klarte de ikke det.

VANT. Mathias kunne reise hjem fra Bundefjorden med navnet sitt på toppen av resultatlisten, foran hjemmehåpet Jesper Moberg, som har gjort store fremskritt denne sesongen og som kunne notere seg for et av sine beste resultater så langt. Uffe Tomasgaard tok tredjeplassen, mens Karoline Eirin Vabø ble beste norske jente på 8. plass, men slått av svenske Mathilda Werton på 5. plass.

77 seilere deltok i A-klassen og de fikk oppleve seks seilaser med vind mellom 10 og 20 knop. Variasjonene i styrke og retning skapte utfordringer for arrangørene:

– En IODA-bane kan være krevende å legge og ikke minst flytte, men med nærmere 30 banemannskaper i sving gikk det som en lek, sier regattasjef Erik Kristiansen.

JEVNT. I B-klassen gikk Einar Olaf Blydt Aarnæs fra Bundefjorden til topps. Han havnet á poeng med Mikal Tveita fra Åsane Seilforening, men Einar knep seg foran ved å ha flere førsteplasser enn Mikal. 21 seilere deltok i B-klassen.

21 rekrutter deltok i C-klassen, der mange av dem fikk en første føling med miljøet og stemningen som råder under en norgescup.

POSITIVE TILBAKMELDINGER. – Vi har fått mange postive tilbakemeldinger fra deltagerne, sier Dag Rosmo i Bundefjorden Seilforening, - men vi kan forbedre oss, og vi blir bedre for hver gang, sier han.

Vestlendingene som hadde møtt tallrike frem var også fornøyde, ikke minst med at seilasene ikke dro i langdrag på søndag.

– For første gang etter en NC har vi kommet oss hjem til Haugesund i veldig god tid før midnatt. Det gjør godt for seilere som skal på skolen mandag morgen, sier Elin Tollevik Garvik i en kommentar på Facebook.