Megabroach og nødstyring for Wolfpack

Christien With og Thomas Nilsson var først i mål med «Wolfpack», men det kunne ha gått skikkelig mille på etappen fra Arendal til Hankø.

Publisert

Ikke langt fra passeringsmerket på Persgrunnen låste styringen seg da tauet som forbinder rattet med kvadranten skar seg. Med roret låst var det umulig å kontrollere båten i bølgene og «Wolfpack» gikk inn i en gigantisk broach. Thomas Nilsson forteller til Seilas at for å få kontroll på båten måtte spinnakerfallet slippes, og seilet vinsjes fra vannet tilbake i båten. Deretter måtte nødroret rigges før tauet kunne kuttes fra kvadranten og seilasen fortsette. Hele operasjonen tok ca 20 minutter, men alt gikk etter boka og viser ifølge Christen With at når sikkerhetsutstyret funker så er det mulig må redde seg ut av de fleste situasjoner.

Nilsson forteller videre til Seilas at lensen fra Arendal var noe av det mest fantastiske han har opplevd. «Wolfpack» logget til tider godt over 20 knop og mannskapet i cockpit sto flere ganger med vann til livet. Thomas og Christen seilte hele racet med fullt storseil. Farr 40 som er laget for baneseilaser har nemig ikke rev i storseilet. - Det var nødvendig å kjøre storseilet på hele etappen fra Hankø til Arendal, forteller han.

«Wolfpack» vinner ikke etappen Arendal-Hankø på korrigert tid, men ligger an til å vinne regattaen totalt uansett klasse.

Powered by Labrador CMS