SEILGLEDE – MALVIK OG STJØRDAL SEILFORENING:

SEILGLEDE: Det er aldri for sent å begynne med seiling, mener Inger Smågård
FULL FART I MELGES: Inger har etter hvert vært med på mange fine seilaser i Melges.
SVALBARD: Inger Smågård seilte til Svalbard med Seil Norge.

Det er aldri for sent!

Et endags introduksjonskurs i 2015 og gode venner i Malvik og Stjørdal Seilforening var det som skulle til for å vekke min interesse for seiling.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er vokst opp med og på sjøen, men hadde aldri vært i en seilbåt. Etter introduksjonskurset fikk jeg raskt hyre som fokkeslask på «Lazy» med skipper Magne Kjerkreit på onsdagsseilasene.

«Lazy» er en stor, solid og trygg båt, og en fin læringsarena. I tillegg er skipperen en tålmodig mann med mye kunnskap. Begge deler kommer godt med når mannskapet skal lære alt fra grunnen av.

For å skaffe inntekter til foreningen tilbyr Malvik og Stjørdal Seilforening pakker til firma med introduksjon, regatta og premieutdeling med sosial samling etterpå.

Jeg tenkte jeg skulle bidra litt, og samlet i 2016 en fin gjeng med godt humør som møtte på havna i Stjørdal.

Vi ble fordelt på fire båter med hver vår skipper, og helt uforberedt ble laget mitt plassert i en Melges 24.

Jeg hadde aldri seilt denne eller lignende båttype før og var skeptisk før vi la ut. Heldigvis fikk vi en rutinert og trygg skipper i Lars Kåre Valla. Det var nok min egen feil at jeg glemte å dukke for bommen under en jibb…

Etter at blodet tørket har det blitt mange seilaser i Melges og spesielt i år med foreningens egen båt «Adrenaline». Vi avsluttet sesongen i år med 13–14 knop på siste legget og DET var gøy.

Etter å ha vært med på regattaseiling i to sesonger, var jeg i fjor sommer klar for tur. En uke av sommerferien ble tilbragt i Barentshavet med Seil Norge på båten «Humla». Turen gikk fra Tromsø via Bjørnøya til Svalbard.

SVALBARD: Inger Smågård seilte til Svalbard med Seil Norge.

Vi var to skippere og åtte turister som etter værmeldingen skulle få en fantastisk tur med vind fra sør nesten hele veien. Idet vi la ut ombestemte meteorologene seg, og vi fikk nordvestlig kuling. I det vi rundet ut i åpent hav ble åtte av ti sjøsyke, inkludert en av skipperne. Men etter to døgn på knekkebrød og kokt vann var alle med igjen. Det ble en opplevelse for livet – og magisk å stå ved roret da vi tidlig en morgen seilte inn i Hornsundet på Svalbard samtidig som sola brøt igjennom og jaget tåka vekk. Ankerdrammen smakte spesielt godt med selvfiskede isbiter i.

Malvik og Stjørdal Seilforening oppleves som en aktiv og sosial klubb med godt og inkluderende miljø. Det er plass for alle uansett alder og ferdigheter. Jeg vil gjerne takke de som dyttet på og dro meg med for å ha gitt meg mange fine dager på sjøen så langt. Og så er det en ny regattasesong neste år. Og i 2020 har Seil Norge tur fra Svalbard via Island til Grønland...

Det er aldri for sent å starte med seiling!