Informasjon fra Norges Seilforbund

REGATTA: Mesterskapet kan få opptil 50 lag til høsten.

Mer om Mesternes mesterskap

Årets første norgesmestre er blitt kåret. Det betyr at deltakerlisten til Mesternes Mesterskap og kampen om kongepokalen i seiling begynner å ta form.

AV MORTEN JENSEN • Deltakerlisten til seilsesongens avsluttende høydepunkt, Mesternes Mesterskap, vil bygge seg gradvis opp etter hvert som årets NM bli avviklet og eventuelle internasjonale mesterskapsmedaljer blir vunnet. I 2023 deltok rekordmange lag, og med den fremgangen norske seilere har internasjonalt, kan den rekorden ryke allerede i år.

Den første EM-medaljen ble vunnet allerede i mai, da Kristian Nergaard, Thomas Mathisen og Johan Barne ble europamestre i Soling. Odd Ørnulf Stay vant litt senere VM-sølv i modellseiling og vant deretter modellseilernes norske mesterskap i klassen International One Metre (IOM).

I skrivende stund er VM i shorthanded-seiling i avsluttet, og der ble det tre norske verdensmestre!. Det skal være WASZP Games i Sandefjord og i det kommmende OL-et er det også gode håp om norske medaljer.

I tillegg øker stadig antall NM-klasser, så det kan bli riktig mange lag som kjemper om kongepokalen 11. og 12. oktober! Opp mot 50?

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.