MIDDAGSBUKTA: er egentlig bukta ved innløpet av sundet mellom Langåra og Brønnøya fra syd, men begrepet er tøyelig og stedsangivelsen brukes av mange for hele innsiden av øya Langåra i indre Oslofjord.
MIDDAGSBUKTA: er egentlig bukta ved innløpet av sundet mellom Langåra og Brønnøya fra syd, men begrepet er tøyelig og stedsangivelsen brukes av mange for hele innsiden av øya Langåra i indre Oslofjord. Her har noen klassiske seilbåter funnet fram til den anviste ankringsplassen på nordspissen av Langåra.

Tidenes båtpinse

Med temperaturer på over 20 grader og strålende sol over hele landet har årets pinsefeiring vært en av tidenes beste for båtfolket. Se video fra Middagsbukta.

Publisert

KOMMENTAR: For noen er det uforståelig hvorfor folk som kjøper seg en båt til flere titalls millioner kroner klumper seg tettest mulig sammen, som var de på camping i ferien. For andre er det verdens mest naturligste og koseligste måte å ha båtferien på. Det er nettopp samværet med andre, og det å kunne legge seg longside inntil hverandre og jumpe lett over til naboens dekk i sommerkvelden, nyte medbrakt mat og drikke, hyggelig samvær, og ta en trall i sommerkvelden, som er båtlykken på sjøen. Båtfolk er som regel sosiale mennesker, som nettopp elsker denne ferieformen. Og blir det for slitsomt kan du jo alltids starte motoren eller heise seilet og dra et annet sted. Det er imidlertid en frihet som eksisterer mest i teorien, for de fleste er svært fornøyde med å ligge stille på det stedet de er. Tettest mulig sammen. I alle fall for en god stund. De samme menneskene og de samme båtene kommer gjerne sammen på de samme stedene år etter år. De voksne er gamle kjente, familie, venner og kollegaer. Barna får seg lekekamerater. Båten blir utgangspunktet for sosialiseringen. Felles for dem alle er båtinteresse og båtliv. Er du ikke interessert, vil du bli det. And you will like it. Koste hva det koste vil.

Absolutt alle har hørt om Middagsbukta

Absolutt alle som har båt har hørt om Middagsbukta. De aller fleste nordmenn som ikke har båt har også hørt om den. For folk i indre Oslofjord er det et yndet sted å ankre opp en sommerkveld og nyte middagen ombord. I alle fall tilbringe ettermiddagen og kvelden ved middagstider her. Derav navnet. Mange velger også å overnatte her ute i den trygge havna der Langåra ligger som en beskyttende naturlig molo mot vind og vær og bølger. 

Se, og bli sett

Middagsbukta er berømt og beryktet. Spesielt St.Hans aften ligger innsiden av Langåra tett i tett med båter, så du nærmest kan gå tørrskodd over bukta. Middagsbukta er stedet for å se og bli sett, men også stedet for reker og hvitvin og bading i solnedgangen. Det er imidlertid ikke til å komme forbi at bukta er et sted for fesjå og for å gjøre naboen litt misunnelig over din nye båt som er noen fot lengre enn hans. Mye hipp og kul ungdom fester ombord i fete båter i sene sommerkvelder.  

Besøkende får hakeslepp

Hele innsiden av Langåra ligger badet i sol helt til den synker ned bak åsene i vest. Det gjør Middagsbukta til et ideelt sted å ankre opp, for å nyte en stille kveld i sola ombord. For de tilreisende som får oppleve Middagsbukta for første gang får de fleste hakeslepp. Det er ikke få millioner av oljepengene som ligger til ankers her. Middagsbukta er et båtfenomen av de sjeldne, nærmest et sosialantropologisk studium verdt. Her får du en fersk video fra Middagsbukta under årets drømmepinse for båtfolket.

.