SJØKLAR: Knarr Variant har skapt nytt liv i Sarpsborg Seilforening.

Knarr Variant samler seilere

MK Båt Cup ble arrangert for fjerde gang av Sarpsborg Seilforening. Der har en gammel klassiker fått renessanse.

Publisert Sist oppdatert
RENESANSE: 12 Knarr Variant deltok i MK Båt Cup i helgen.

Av de 45 båtene som deltok i regattaen var hele 12 av disse Knarr Variant fra 70-tallet. Knarr Variant er en plastversjon av Knarr med høyere fribord og større rigg, lansert på starten av 70-tallet. Båten er litt større en den originale Knarren, som også har blitt bygget i plast, og måler ikke inn som entype båt i Knarr-klassen.

Knarr Variant ble bygget ved Grimsøykilens Båtbyggeri, og i disse lokalene holder i dag Martin Kamperhaug til, mannen bak MK Båt, har kjøpt opp gamle Varianter, og pusset dem opp. Nå har de fått hjemmehavn på brygga foran verftet der de ble bygget, og båttypen har blitt en populær hyggeklasse i foreningen. Sist onsdag deltok 22 kjølbåter under klubbregattaen.

Store prosjekter

Martin Kamperhaug pusser også opp maxirateren «Ondine», som lenge lå i Vollen og forfalt. Under MK Båt Cup var 80-foteren base for arrangementet og det ble holdt tuneup-party på den store båten på fredag.

Martin Kamperhaug har blitt ekspert til å få gamle slitne seilbåter til å skinne og gjør en foretning av å ta vare på klassikere.

Tre klasser

Det ble seilt tre klasser i MK Båt Cup, racing, shorthanded og hyggeklassen «Tur og Hav». Det ble mye familien Kamperhaug på toppen av resultatlistene. Martin Kamperhaugs datter, Aurora, vant shorthandklassen med Frand Soleil 50 «Brigtside», med Martin som mannskap, mens broren Espen vant «Tur og Hav» med Knarr variant.

Det ble svensk seiler i racing-klassen hvor Bengt Rosengren vant med Expressen «X-Play».

 

MAXIRATER: 80-foteren «Ondine» har vært midtpunkt under MK Båt Cup.
VINNER: Aurora Skarning Kamperhaug styrte «Brightside» til seier i shorthandedklassen.