SEILNORGE – MOLDE SEILFORENING:

SeilUt: Noen av havnene i Molde Seilforenings turseilingskonkurranse SeilUt.
SeilUt: Noen av havnene i Molde Seilforenings turseilingskonkurranse SeilUt.

S/Y «Offline» vant SeilUt 2018

Molde Seilforenings turseilingskonkurranse var en suksess også i sesongen 2018.

Publisert Sist oppdatert

I alt 14 båter registrerte sine turer i SeilUt gjennom sesongen mellom mai og oktober. Båtene ble på den måten del av konkurransen om nå flest mulige havner, gjerne flere ganger per havn.

Konseptet går ut på at båter registrerer anløp blant 30 utvalgte og angitte havner i Møre og Romsdal, fra Kvamsøya i sør til Kristiansund i nord. Antall og hvilke havner varierer noe fra sesong til sesong, men arrangørene i Molde Seilforening tilstreber å velge havner som har gjesteplasser og tilrettelegging for besøk, men også noen naturhavner. Formålet er å få flere ut på tur i seilbåt og dette ser ut til å være et tiltak som har stimulert til økt aktivitet.

I årets sesong var Hallberg Rassy 39 «Kamci» med Ann-Heidi og Kjell Fostervold i ledelsen helt til det siste, men de måtte se seg slått av «Offline» og skipper Rolf Inge Sandblost, som prikket inn seieren til slutt.

Vi gratulerer «Offline» med seieren. Samme båt og skipper kom for øvrig også øverst på lista i 2017-sesongen.

Molde Seilforening håper at også årets konkurranse har bidratt til aktivitet blant turseilerne, og at dette er med på å fremme interessen for å komme seg ut på fjorden.

Resultatene forteller om stor aktivitet blant de ivrigste, og vi gratulerer de fem øverste på listen med muligheten til å skaffe de eksklusive ankerdramglassene med SeilUt-gravering.

Det blir mulighet for å skaffe glass til flere av mannskapet neste år, for det blir SeilUt-konkurranse også i 2019.