Informasjon fra Molde seilforening

Seilkurs i Molde

Molde Seilforening arrangerte seilkurs over fire kvelder i mai. Formålet med kurset var grunnleggende seilteknikk og å litt lære om enkle begreper og regler.

Publisert

Thomas Hjertø Det var seks deltagere som meldte seg, fordelt på fire jenter og to gutter. Disse ble delt i to, og hvert lag fikk med seg hver sin instruktør om bord.

Vi benyttet foreningens J70’er, som fungerer ypperlig til dette formålet. Det kreves ingen vinsjer for å trimme seilene og båtene responderer rimelig raskt når seilene justeres

Den første kvelden ble en kombinasjon av teori på brygga og seiling på vannet. Første dag startet rolig med rundt fire sekundmeter, som etter hvert økte til 5-6 sekundmeter. Dette gjorde at alle manøvrer kunne gjennomføres i rolige og kontrollerte former.

Det ble rotert på de ulike rollene om bord slik at alle fikk prøve seg på å styre båten, trimme storseil, fokk og gennaker. Det ble øvd på å seile på lusene og forklart litt om de enkleste kappseilingsreglene.

De to siste kveldene ble det seilt på pølsebane, der deltagerne fikk oppleve det å seile regatta på kort bane. Det ble hektiske manøvrer med heising av gennaker, jibbing og nedtak.

Alle som var med på kurset fikk tilbud om å være med videre i J70 gruppa og fire av dem har nå vært med videre i onsdagsserien. Sist uke hadde perfekt kjønnsbalanse med sju jenter og sju gutter fordelt på fire team.

Veldig kjekt at vi fra å ha vært veldig mannsdominert i regattaseilingen nå har fått med mange jenter også. Det gir bra miljø og bra utvikling!

Vi har plass til enda flere både jenter og gutter! Bli gjerne med på J70 seiling!

Pinsecruise 2022

Endelig! Vi har ventet lenge på å arrangere pinsecruise, og endelig lot det seg gjennomføre.

Planen var å starte ytterst på kysten i Bud, ved starten av Hustadvika. På grunn av kulingmeldinger til lørdag, ble det bestemt at vi heller møtes på vår egen seilerhytte på Hjertøya i Moldefjorden. Det var surt og kaldt, men etter å ha fått god fyr i ovnen i hytta, ble det en sosial og koselig kveld med flott utsikt til båttrafikken og byen.

Lørdag var planen å seile til Midsund. På grunn av kulingen som var ventet inn, var det allerede noen morgenfugler som startet klokken fem. Resten av flokken fulgte utover dagen. Vinden var fra vest og det ble kryss utover fjorden.

Søndag våknet vil til strålende sol. Noen gikk de berømte Midsundtrappene, noen syklet tur og andre kosa seg i flotte Midsund Marina. Havna har gode fasiliteter, og her blir vi godt tatt imot.

Etter hvert satte vi seil i tur og orden, og hadde en super krysseilas i retning Sandøya. Utrolig kjekt å se så mange seil, både våre egne medlemmer og andre.

På Sandøya er det ny, stor flytebrygge, og det var god plass til både oss og flere. Grilling, sosialt samvær og en nydelig solnedgang ble avslutningen på dagen.

Det fine været fortsatte også mandag, og det ble gått tur til Sandøyas fine strender. Etter hvert skilte vi lag, noen seilet til Ona, noen til Finnøya, og noen hjemover.

Utseilt distanse er vel 47 nautiske mil.

Tusen takk for nok et vellykket pinsecruise, med elleve deltakende båter. Vi gleder oss allerede til neste anledning.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.