MOLDE SEILFORENING

Turfolket konkurrerer i prosjekt Seil Ut

Kan man egentlig fremme turseiling ved hjelp av konkurranse?

Publisert Sist oppdatert

Molde Seilforening har i 2017 kjørt prosjektet Seil Ut for å få mer aktivitet blant seilerne sine, også utenom regattaene. Vi definerte 23 gjestehavner mellom Ålesund og Bud som Seil Ut-havner.

Seil Ut foregår på den måten at deltagende båter rapporterer via en enkel nettside hvilke havner de har besøkt og når. Seil Ut-pokalen, som deles ut på årsfesten i foreningen, tildeles den båten som har registrert flest havner gjennom sesongen (mai–oktober). Det er flere båter som allerede har registrert alle havnene, så antall totalregistreringer vil være avgjørende for hvilken båt som vinner.

Publisering av foreløpige resultatlister underveis i sesongen ser ut til å ha trigget de ivrigste turseilerne til å være mer på sjøen enn hjemme. Har dette noe for seg?

Formålet med prosjektet er å få flere båter ut av hjemmehavnen. Man kan kanskje antyde at de som seiler på tur i nærområdet ville vært på tur uansett, men vi har fått så positive tilbakemeldinger om prosjektet at vi velger å tro at det har økt aktiviteten blant turfolket.

Se www.moldeseilforening.no/tur-hav for mer informasjon.