Nå seiler de fleste

Med Volvo Ocean Race start 11. oktober er det bare tiden og veien for deltakerne å få utstyret klart, men nå er de fleste båtene under seil og alle lagene har båter på vannet.

Publisert

Irske Green Team er siste båt ut.  Ian Walker's Reichel Pugh VO70 var på prøveseilas utenfor Gosport ved den engelske kanalkysten igår. Båten som er bygd ved kinesiske McConaghy Boats har vært i England siden begynnelsen av juni der den siste utrustningen er montert. Hele laget med 15 personer fra shore crew, båtbyggere og regattamannskap har jobbet ved Endeavour Quay i Gosport for å klrgjøre båten for seiling.

Mandag 16. juni hadde Team Russia navneseremoni for sin Volvo Open 70 «Kosatka» som er det russike ordet for spekkhogger.  Birgitta Westerberg som sammen med Oleg Zherebtsov grunnla Solntse Foundation til inntekt for syke og fattige barn i St. Petersburg vbar gudmor for den nye båten og ikke helt i overenstemmelse med tradisjonene dusjet hun baugen i champagne mens det 100 tallige publikum skålte i Nemiroff vodka. Båten er tegnet av Rob Humphreys og har allere4de vakt oppmerksomhert for sin sprutlist i den fremste delen av skroget.

26. juni sjøsetter svenske Ericsson Team sin E4 ved Kista utenfor Stockholm. Båten blir den siste av to nye båter fra Juan Kouyoumdjian og når båten er behørig prøveseilt før det internasjonale valg mellom denne og E3 som har vært benyttet i trening på Lanzarote i hbele vinter. E2 som er identisk med vinnerbåten fra siste Volvo Ocean Race er levert til sin irske kjøper som planlegger å stille i årets jorden rundt seilas med den.

Den ene av de  to spanske båtene som har Telefonica som hovedsponsor ankom Alicante med flyfrakt fra New Zealand 2. juni. Nå gjøres båten seiklar mens man venter på båt nummer to som bygges som fremdels er under bygging ved King Marine verft i Valencia. De spanske båtene er tegnet av Bruce Farr som også har gitt dem sprutllst, om enn ikke lite dominerende som på den russiske båten. Skipper på den første båten blir Bouwe Bekking med Simon Fisher som navigatør og OL mester Iker Martinez i 49er blant  mannskapet.

«Il Mostro» Pumas monsterbåt er tegnet av designteamet Botin Carkeek og dermed er de fleste av verdens mest anerkjente designteam representert i det kommende Volvo Ocean Race. Den amerikanske båten ble sjøssatt 12. mai og døpt av filmstjernen Salma Hayek 15. mai. skipper Ken Read har en av de mest imponerende mannskapslister presentert så langt.

 

Powered by Labrador CMS