SEILNORGE – NESODDEN SEILFORENING:

«Seil ut!» – tur og regatta

Nytt i 2018 var eksperimentet «Seil ut!» hvor man fikk poeng for besøk i en liste med havner i vårt typiske feriefarvann.

Publisert Sist oppdatert

«Seil ut!» er en slags turorientering for båt uten tidtaking eller annet felles arrangement. Det vil si, det er varslet premieutdeling på årsfesten.

Med erfaringene fra årets runde er det nok et ønske at registreringen gjøres enklere.

«Seil ut!» viser litt av bredden i Nesodden Seilforening. Vi har allerede Steilene tredagers og Hummerseilasen, som begge er sosiale utflukter med båt, riktignok med snev av tidtaking. Vi turseilere er vel av natur ikke så organiserte, men samtidig har det en verdi å høre til i et miljø, og da trenger man noen aktiviteter å samles rundt.

HUMMERSEILASEN: Kveld i Skjærhalden under fjorårets Hummerseilas.
HUMMERSEILASEN: Kveld i Skjærhalden under fjorårets Hummerseilas.

I grunnen er det fantastisk at man i en idrettsforening fanger opp hele skalaen, fra nybegynnere i Optimist til godt voksne pensjonister som etter hvert har fått for stor båt. Men vi må faktisk fylle på i rekkene og ha tilbud som gjør at medlemmer ikke faller fra.

Det er snart tid for å bli ferdig med vinterens prosjekter og begynne på forberedelser til årets sesong. Sesongen blir strukket i begge ender. Mange båter ligger på vannet hele året, noe som gjør det lettere å snike seg til en siste tur hvis høsten blir lang. I 2018 ble det ut i november for vår del, og med riktige klær gir det god friluftslivfølelse.

Nå ser det ut til at moloutvidelsen blir gjennomført, og det vil føre til flere og bedre gjesteplasser også på Steilene. Vi ser frem til et yrende liv og besøk av mange turseilere som bare har lyst på en «liten tur utpå». Bare et par måneder til nå...