Informasjon fra Nesodden Seilforening

Indre Oslofjord Big Boat Serie

Noen båt-team blodtrimmer seil og koser seg med regelbøker, polardiagram og røde flagg. Andre koser seg med Seilmagasinet, Polarbrød og norske flagg. Uansett er det vann og vind til alle.

Øyvind Degnes • For den regattasugne er det mye å være med på. Redaksjonen slår et (le)slag for Indre Oslofjord Big Boat Big Boat Cup (Fot et deilig navn!) Det er en serie bestående av diverse regattaer i Indre Oslofjord. Vinneren blir kretsmester, og stor heder og ære følger med. I tillegg er dette en serie for å kåre beste seilforening. Vi vet jo at det er Nesodden, men det kan være greit å få det dokumentert. I tillegg er det jo deilig å få hilse på seilere i naboforeningene og sjekke ut om vaflene er like gode som våre Steilene spessial

Det er disse regattaene som teller i år:

Drøbaksund Seilforening: Isbryter’n, 7. mai.

Asker Seilforening: Oslofjorden Rundt, 13.-14. mai

Bundefjorden SF: Vårcup, 4.-5. juni

Drøbaksund Seilforening: Håøya Rundt, 20. august

Hurum: SætreKruset, 17. september

Nesodden Seilforening: North Sails Nesooden Høstcup, 24.-25. september

Som alternativ er det jo bare å hive seg på Steilene tredagers som starter allerede 26/5. Har du ikke meldt deg på ennå begynner det å haste!

Lykke til med sesongen, og husk vi ferdes i et skjørt lite hav som ikke er helt på topp for tida. Slipp ut torsk, tøm septiken på tømmestasjonene og ta vare på vår fantastiske Oslofjord.

Medlemmer og andre seilere

Det er med stor ydmykhet og respekt jeg har tatt på meg ledervervet. Ydmykhet fordi jeg har stor tiltro til alle de gode krefter som gjør alt de kan for at medlemmer, seilere og besøkende kan oppleve det gode vi som seilforening tilrettelegger på Steilene. Respekt for alle de som har stått på i over 35 år vi har utviklet og ivaretatt vår virksomhet på Steilene.

Jeg er glad jeg kjenner godt til historien når jeg nå skal lede seilforeningen. Jeg var med fra starten på Steilene, både som dugnadsdeltager og seiler, og ledet foreningen fra 1996 til 2001.

Det var en periode preget av ferdigstillelse av havneanlegget på Steilene, bryggen på Alværn, kjøp av livsnerven «Blåtann» (foreningens ferge Alværn - Perssteila) og ferdigstillelse av klubbhuset. Mer enn 15 000 dugnadstimer var lagt ned, før det brant ned i desember 2001. Vårt nåværende klubbhus sto ferdig våren 2004.

Alt tæres med tidens tann. Vi har levd i mange år med vedlikehold og småreparasjoner. Vi går nå inn i en tid hvor større vedlikehold, rehabilitering og utskifting blir nødvendig. Jeg er glad for at vi har et godt havneutvalg og klubbhusutvalg som skal ivareta det. Det er lagt gode planer for dette. Vi er også medeier i veldrevne Alværn Småbåthavn, som ivaretar interessen som transporthavn til Steilene for kommunen, Kystlaget, Oslofjorden Friluftsråd, seilforeningen, samt andre besøkende til øygruppa.

Dette er fundamentet for det vi egentlig skal drive med: Seilidrett organisert i Norges Idrettsforbund, samt fremme sjøsport og friluftsliv i sunne former.

Det er gode utsikter for at vi kan se frem til en normalsesong etter to sesonger med pandemi som begrenset virksomheten. Vårt jolleutvalg har planene klare for nybegynnergrupper, ukentlige treninger for de mer erfarne og NorgesCup-seilere, samt seks uker med sommerleir. Gjett om vi gleder oss!

Storbåtutvalget har på planen onsdagsregatta «Steilene Rundt» for kjølbåter og den tradisjonsrike regattaen for kjølbåter, «North Sails Nesodden Høstcup» helgen 24.-25. september. Kanskje blir det voksenkurs for seilere om interessen er stor nok.

En betydelig del av vår virksomhet er også legge til rette for besøkende til Steilene. Vi er godt i gang å lande vertskap for sommerhelgene og gjennom sommerferien. En viktig dugnadsinnsats av våre medlemmer som sørger for at havn og kiosk er åpen gjennom sesongen. De inntekter vi får fra gjestedøgn i havna og kiosksalg, er våre viktigste inntektskilder for å vedlikeholde våre aktiva, og bidra til at barn og unge kan få låne seiljoller før de eventuelt skaffer sin egen båt.

Jeg ser frem til å bidra til at vi kan drifte, ivareta og utvikle vårt tilbud på Steilene, også i samarbeid med Nesodden kommune, Kystlaget og Oslofjordens Friluftsråd.

Cato Zahl Pedersen

leder i Nesodden Seilforening

To på ripa

Navn: Mikkel Nygaard (9)

Båttype: Optimist.

Når seilte du sist: Påskesamling hos KNS og litt seiling på Steilene påskeaften.

Hva har du trent i vinter: Seilte nissecamp i Kristiansand i desember og innetrening på Alværn på fredager.

Når starter du seilsesongen: Vi seilte på Steilene 12. mars, helgen før Frostbite i Son.

Hva gleder du deg mest til? NM i Arendal. Jeg har aldri seilt i et norgesmesterskap før.

Mål for sesongen: Seile i U12 klassen på Norgescuper.

Navn: Olai Nygaard (7)

Båttype: Optimist.

Når seilte du sist: Vi seilte på Steilene påskeaften.

Hva har du trent i vinter: Fotball og innetrening på Alværn på fredager.

Når starter du seilsesongen: Vi seilte på Steilene 12. mars, det var litt kaldt.

Hva gleder du deg mest til? Å bli med i U10 i Norgescup.

Mål for sesongen: Gruse alle i U10.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.