Foreningsstoff fra Nesodden Seilforening

Sommeren er over – nå venter høstcup

Vi kan se tilbake på en aktiv sommersesong som nå er lagt bak oss.

Jollemiljøet har hatt stor aktivitet både i bredde og topp, noe det skrives mer om i egen sak. 18. juni hadde jolleseilerne sesongavslutning, og storbåt arrangerte Nesoddmesterskap. Etterpå samlet vi oss for felles grilling og sosial mingling. En fin anledning for å møtes på tvers i foreningen.

Besøkende har blitt ivaretatt av verskapsfamilier som har holdt kiosken åpen og havnevaktene har sørget for at alle har fått plass. Stor takk til dere!

Det gleder oss at Steilene er en populær havn. Takk til alle besøkende. Det dere legger igjen i kiosk og havneavgifter går tilbake til foreningens satsing på barn og unge, samt til vedlikehold av klubbhus og havn.

Foran oss står den tradisjonelle høstcupen, nå for 60. gang. Jeg viser til egen sak om dette. Vi gleder oss til å ta imot til både regatta og seilerfest, som en fin avslutning på sesongen for de fleste av oss.

Takk til dere alle for innsatsen dere legger ned til foreningens beste!

Cato Zahl Pedersen

North Sails Nesodden Høstcup

Det er en glede å få invitere til den 60. høstcupregattaen til Nesodden seilforening.

Årets North Sails Nesodden Høstcup går som sedvanlig av stabelen siste helg september: Steilene 24.-25. september.

Det er påmelding til følgende klasser:

  • NOR rating distanseseilaser.
  • Baneseilaser for NOR rating-båter.
  • NOR Rating shorthanded distanseseilaser.
  • Baneseilaser for klassebåter (minst fem båter i hver klasse).

Lørdag kveld inviterer vi til seilerfest i Kystkultursalen, med servering av forhåndsbestilt mat. Plass i havna både fredag og lørdag, samt adgang til festen er inkludert i startkontingenten for deltagende båter, men mat og drikke kommer i tillegg. Påmelding gjøres i Manage2Sail. Påmeldingsfrist med betaling er innen 21. september.

Velkommen til regatta og til Steilene.

ETTER OPTIMIST: Hvilken båt skal jeg seile etter optimist? Sofie Kristiansen og Marthe Engebretsen i Optimist, Louise Engebretsen i Europajolle.
ETTER OPTIMIST: Hvilken båt skal jeg seile etter optimist? Sofie Kristiansen og Marthe Engebretsen i Optimist, Louise Engebretsen i Europajolle.

Travel jollesommer

Nesodden-seilerne har i sommer deltatt på flere arrangementer i og utenfor landet.

Fra de store regattaene som VM ICLA4 (Laser 4,7 på gamlemåten), der Philip Forslund deltok, til NM i samme klasse: ICLA4 i Kristiansand i begynnelsen av august.

Vetle Støen seilte bedre og bedre utover regattaen og til slutt vant NM! Det er morsomt for oss og enda morsommere for Vetle. Han vant med komfortable 4 poeng over nummer to. Etter å ha strøket en 13. plass ble neste strykning en 3. plass!

Vetle Støen.
Vetle Støen.
Louise Engebretsen.
Louise Engebretsen.

Nesodden Seilforening har i år som i fjor arrangert Seilcamp for barn og voksne. Våre eminente trenere har gjennomført hele fem uker med seilcamp og rundt 120 barn har deltatt. Siste seilcamp som ble gjennomført var en overnattingscamp hvor vi også hadde kurs i jolleseling for foreldrene.

På Seilcamp har barna, lekt, hatt teori, seilt og drevet med andre vannsportaktiviteter. Dette satser vi på å fortsette med slik at vi rekrutterer flere inn til den flotte aktiviteten/sporten/hobbyen som seiling er.

Vi har en utrolig flott jollegruppe som hevder seg på resultatlistene, men ikke minst også en gjeng som er trygge i båt, på havet og med hverandre. Og som storkoser seg sammen. Vi håper og tror seilerne har det tipp-topp med idretten sin og at de fortsetter. Nå er mange av seilerne snart for store for Optimist. De finner forhåpentligvis en båttype de vil trives i fremover, selv om det er et vanskelig valg som skal tas.

.