Informasjon fra Nesodden Seilforening

VINNER: Anne Kathrine Guttormsen.

Kvinnene kommer

«Jeg ønsker å bli en del av seilmiljøet, av fellesskapet», sa en seiler som tok kontakt på mail og som nylig ble med på onsdagsregatta.

Rapport fra storbåtgruppa av Amel Mahi, leder av Storbåtutvalget

Storbåtgruppa i Nesodden Seilforening arrangerer hver onsdag regatta for medlemmene i vår og høstparten; under det vi kaller for Steilene Rundt deltar mellom tre til fem seilbåter med tilhørende ivrig mannskap. Alle med ulike bakgrunn og seilnivå. «Vindfang» stilte trofast hver eneste onsdag på startlinja og gikk som i fjor med velfortjent seier.

Utenforstående kan se undrende på så få deltagende båter som et synkende skip uten fremtid. Som fersk leder av storbåtgruppa, samt nybegynner som seiler og båteier, ser jeg på dette som en liten familie med et stort potensial til å vokse og inkludere flere. Jeg har sett hvordan erfarne seilere deler kunnskap seg imellom og med de nye. Det er innforstått at her alle får en plass til å utvikle seg i eget tempo. Dette er et godt utgangspunkt.

Nysgjerrigheten rundt seiling er der og det meldes at flere kvinner blir med. Vi har mye å lære av klubber som Bundefjorden Seilforening, Asker Seilforening og Son Seilforening, som alle har jobbet iherdig med å øke interessen med kurs, regattaer, med fokus på trygg seiling og mestring, samt å skape et levende miljø.

Seiling er mer enn båt og vind. Seiling er først og fremst vi mennesker «i samme båt» med naturen, og i naturen rundt oss.

Seilsesongen 2022 ble avsluttet med en flott feiring av den sekstiende Nesodden HøstCup, med tre klasser og 61 påmeldte båter. Skipper Audun Gjøstein og «Fritt Fram!» vant baneseilasen, Andreas Haug med «Flaks» vant førsteplass distanse mens Anders G. Larsson/Axel Heder på «Point 2 Point» vant shorthanded distanse. Gratulerer til dem!

Stor takk til alle - seilere og frivillige - som ble med til å gjøre Nesodden Høstcup til en fin avslutning for sesongen 2022. For en gjeng!

Vi gleder oss til å ta imot flere seilere i klubben (regatta eller ikke), få flere båter på startlinja eller på tur. Vi har en stor og spennende jobb foran oss. Sammen.

REGATTA: Deltagere i Nesodden Høstcup, fotografert fra bøyebåten.
BØYEBÅT: Odd Gilinski og Endre Sjøvold i bøyebåten under Nesodden Høstcup.

.

Jolle-rapport

En flott sesong er nå over for jollegruppa. Nå er det trening, mekking og andre aktiviteter som gjelder. Samtidig som høstcupen ble seilt på Steilene var det lagcup i Optimist som gikk av stabelen i Bærum. Der stilte vi med to lag av fem seilere. Det var topp. I tillegg til bra seiling vant vi vandrepokalen for årets yngste lag.

Strømpriser griper på bunnlinjen

Sesongen ble behørig avsluttet i september med den tradisjonsrike høstcupen - for 60. gang!

Tekst: Cato Zahl Pedersen, leder av Nesodden seilforening.

North Sails Nesodden Høstcup 2022 gikk av stabelen med over 60 båter som stilte til start. Om lag 30 frivillige medlemmer sørget for gode seilaser og flott seilerfest lørdag, med over 120 deltagere. Vi gleder oss allerede til neste år.

Forhåpentligvis kan høstcupen inspirere til at flere kjølbåteiere velger å delta på våre onsdagsregattaer. Steilene Rundt er et lavterskeltilbud som oppleves både sosialt og opplevelsesrikt av deltagende båter.

Det er også gledelig å registrere god aktivitet og bredde i jollemiljøet, hvor trenere, tillitsvalgte, foreldre og unge seilere sammen bidrar til et fantastisk miljø. Måtte det fortsette.

Vi biter også godt fra oss på ulike jolleregattaer. Gratulerer til dere alle, også dere som opplever god fremgang uten at det nødvendigvis har gitt pallplass. Det viktigste er at dere opplever mestring, fremgang og har det gøy.

Årets sesong har ikke vært den beste værmessig for turfolket. Det meldes generelt om færre båter på sjøen. Våre vertskap og havnevakter har stått på for å gi gjester som har besøkt Steilene gjestehavn gode opplevelser.

I skrivende stund står høstdugnaden for havn- og jollegruppe på planen. Bryggene repareres og oppgraderes jevnlig. Vi jobber også med en plan om skifte ut de rundt 30 år gamle flytebryggene. Oppgraderinger og vedlikehold krever god økonomi. Vi er inne i en vel spennende tid for de økonomiske utsiktene. Økningen i strømprisene er et hett område som griper rett inn på bunnlinjen. Vi håper at vårt hovedfokus fortsatt skal være å tilrettelegge for full aktivitet, i motsetning til fordypning i økonomiske begrensningsmodeller.

Vi ønsker havnegjester, regattaseilere, besøkende til Steilene og medlemmer en fin høst og vinter. Så sees vi oppladde til ny sesong våren 2023.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.