Informasjon fra Nesodden Seilforening:

JOLLETRENING: Philip Forslund og makker Storm Kopperud i Spania.

Startet 2023 på treningsleir i Spania

Philip Forslund og makker Storm Kopperud tilbragte romjul og nyttår på treningsleir i El Balis, litt utenfor Barcelona i Spania.

Philip har teamet opp med Mosse-seiler Storm, og de har allerede vunnet en NC i høst. I romjulen trente de sammen med lag fra KNS, Bærum og Moss og Sverige. Forholdene var perfekte med 4-8 sekundmeter og solen skinte hver dag. Storebror Emil var leid inn som trener for lagene.

I El Balis var det også en treningsgruppe med tyske, irske og nederlandske seilere.

– Vi fikk testet oss mot mange bra seilere med treningsregatta hver ettermiddag, sier Philip.

Begge treningsgruppene med foreldre og trenere var også samlet på en stor nyttårsfest: – Det var hyggelig å bli bedre kjent med seilerne før vi skal møte dem igjen på årets første Eurocup i februar.

Allerede 11. februar reiser Philip og Storm sydover igjen, først for å delta i Eurocup og deretter for å trene i Barcelona.

Betydelige løft venter

I vel 35 år har Nesodden seilforening holdt til på Steilene. Bryggeanlegget som den gang ble etablert begynner nå å synge på siste verset.

Foreningen står foran et betydelig løft for å opprettholde en trygg og god havn, både for leietagere, for gjestebåter og for våre kjerneaktiviteter, som er jolle- og storbåtseiling.

Vi jobber med en plan om at bryggene skiftes i løpet av et par år. Dette vil kreve at vi får inn forventede inntekter gjennom havneleie og kioskdrift. Vi har hatt etablerte ordninger for dette i mange år. Havneutvalget har en god ordning med ansvarlige som sørger for å hente inn havneleie fra beøkende i sommerhalvåret. Ordningen håndteres primært av de som har båtplasser i havna. Klubbhusutvalget håndterer vertskapsordningen som besørger kioskutsalget. Denne ordningen retter seg mot oss alle unge og eldre voksne.

Vi står altså foran en sesong der vi håper flere av våre medlemmer vil delta for å holde hjulene godt i gang innen de ulike aktivitetene.

Som leder håper jeg å kunne se at vi får til et bredere engasjement og tilstedeværelse på øya, også på tvers av gruppene. Kanskje vi skulle ta opp igjen de store sammenkomster for alle? Få til en skikkelig sommerfest i løpet av sommeren? Jeg sår dette frøet her.

Årsmøte avholdes i år torsdag 9. mars kl 18.30 på NIF-huset, Berger stadion, der blant annet handlingsplan og budsjett skal behandles. Nærmere innkalling vil komme. La oss møte mannsterke på møtet, slik at vi i forlengelsen av den formelle agendaen kan ta opp hva vi kan få til for et løft for et samlet, bredere engasjement i foreningen.

Jeg ønsker dere alle en god vinter, der forberedelser til kommende seilsesong krydres med mange flotte vinteropplevelser – endelig med snø.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.