Informasjon fra Nesodden Seilforening

Fra grøtseilasen: Rune Wallner, ror, Marius Stenslund, klokke og lensepetakkel, Ahmel Mahl, trim, fokkeslask, Svein Søderlund, ansvarlig luke. Fotograf Øyvind Degnes: Fordekket.

Nesoddenseilere på grøtseilas

Hva er vel bedre enn å hive seg ut på sjøen når temperaturen faller, snøen kommer og mørket senker seg før du rekker å blunke med øya!

Joda det finnes sikkert varmere og mer behagelige ting å gjøre. Men ikke så mye morsommere! Anført av Mr. ½ tonn, Martin Kamperhaug, er det en flott, inkluderende og trivelig gjeng som seiler rundt omkring Grimsøya og morer seg både titt og ofte. Når dette skrives i slutten av januar er flåten frosset inne og vi må bare vente på at isen skal forsvinne slik at vi får kommet oss ut. Men grøtseilas ble det! 

10-15 båter samlet seg i topp seilas. Det var meldt mye vind og en indre bane ble lagt. Nesodden varsom vanlig representert ved «Bajazzo»- gjengen med Rune, Svein, Marius, Øyvind - forsterket med selveste Amel! Litt rot i starten og med revet storseil gikk det litt puslete ut fra start. Men vi fikk da opp farten, og noen polske riksdager senere var vi oppe på en hederlig tredjeplass (det er til enhver tid minst like mange taktikere om bord som det er antall seilere). Etter seilinga var det grøt, saft, mandel og høy stemning på loftet til MK Båt. 

Jollene i Nesodden Seilforening

Lars Engebretsen, jolleleder • Vinteren har vært kald og lang, men nesoddseilerne ser frem til snart å ta frem jollene. Heldigvis er det ingen is på Steilene i skrivende stund, så sesongen kan nok snart starte. Gjennom vinteren har våre jolleseilere møttes hver fredag for fysisk trening og teori ledet av Emil, Phillip, Balder, Eskil og Bjørn. Dette er en fin arena til å holde kontakten og fokuset oppe gjennom den kalde årstiden. Nesodden har hatt en positiv utvikling i antall jolleseilere siden 2019, og påmeldingene til nybegynnerkursene har vært god de siste årene. Utfordringen har vært å beholde seilerne fra nybegynnerkurs til videre kurs. Årsakene til den fine økningen i antall viderekommende seilere fra 2019 til i dag er ikke helt klar, men en overkommelig treningsavgift og et inkluderende miljø synes å være en del av suksessoppskriften. Vi jobber hardt for å få med flest mulig på regattaer, både lokale og Norges Cup-arrangementer. For mange kan det være en stor utfordring å melde seg på en regatta og pakke bilen med jolle på taket. Derfor har vi skapt et inkluderende miljø hvor det ikke finnes «dumme spørsmål» eller problemstillinger som ikke kan løses. Nesodden Seilforening er i år veldig heldige som igjen får etablert en lasergruppe med totalt fem ilca 4-seilere som kommer fra Optimist. Både store og små gleder seg til å bli kjent med den nye båten og det nye klassemiljøet.

Leder

Cato Zahl Pedersen • Det kjennes godt med et meget aktivt jollemiljø, også gjennom vinteren. Gjennom vinteren bedriver de barmarkstrening og gleder seg til snart å komme på vannet igjen. Vi gleder oss med dem. Barn og ungdom som seiler er hjertet i foreningen. Det motiverer oss i styret til å bpde jobbe for best mulig tilrettelegging for deres aktiviteter, forberede for voksenseilingen og sørge for at gjester skal oppleve en god, gjestfri havn til sommeren. Jeg skrev det i fjor, og jeg gjentar det nå: Foreningen står foran et betydelig løft for å opprettholde en trygg og god havn, for leietagere, for gjestebåter og for våre kjerneaktivitete: Jolle- og storbåtseiling. Vi har kommet langt med å realisere skiftet av flytebryggene i havna og en påkrevet utskifting av flytebryggene i Alværn Småbåthavn. Her er vi deleier i dette viktige knutepunktet for all aktiviteten på Steilene. Vår kjære «Blåtann», vår trofaste ferge i snart 30 år, bør også skiftes ut. Det er et arbeid vi har påbegynt, og det vil kreve gode søknader for tilskudd til denne ekstraordinære kostnaden.

Som leder håper jeg å kunne se at vi får til et bredere engasjement og tilstedeværelse på øya. Vi står overfor en sesong hvor vi håper at flere av våre medlemmer vil delta for å holde hjulene i ulike aktiviteter godt i gang. Spesielt viktig er betjening av kiosken og havnevaktordningen.

Vårt årsmøte avholdes torsdag 7. mars kl 18.30 på NIF-huset, Berger stadion. Vi håper på god deltagelse her, som et tegn på engasjement og støtte til nok et aktivt driftsår på Steilene. 

Jeg ønsker dere alle en fortsatt god, snørik vinter, hvor forberedelser til en kommende seilsesong krydres med mange flotte vinteropplevelser.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.