Nesodden Seilforening

MAT: Hus-sjef Vibeke Lunel Ohrberg sørget for at alle fikk mat, selv om vannet var frosset, da Nesodden Seilforening hadde vårdugnad.
MAT: Hus-sjef Vibeke Lunel Ohrberg sørget for at alle fikk mat, selv om vannet var frosset, da Nesodden Seilforening hadde vårdugnad.
STEILENE: Gjestehavna klargjøres for besøk.
STEILENE: Gjestehavna klargjøres for besøk.

Storbåtutvalget med variert program

Onsdagseilasene er i gang allerede, og det tas imot nye påmeldinger underveis i sesongen for de som måtte ha hatt litt sein sjøsetting etter lang vinter.

Publisert Sist oppdatert

Vi ønsker gamle og nye deltagende båter velkommen. Erfaringen tilsier at nær alle deltagende båter mangler nok mannskap, så her er det alltid mulighet for nye seilere til å bli med på moroa. Vårens seilaser går alle onsdager frem til St. Hans, med to «superonsdager» hvor vi møter våre venner fra Asker til felles regatta 30. mai og 13. juni. Sjekk nettsidene for mer informasjon.

Ellers er vi stolte av at Nesodden Seilforening også i 2018 skal delta i seilsportsligaens eliteserie. Seilsportsligaen er en unik mulighet til å seile regatta med gamle og nye venner fra klubben i entype-båt med mye action. På sikt håper vi at våre unge seilere, som av ulike årsaker avslutter jollekarrieren, vil kunne sette sammen gode lag og utvikle seg ytterligere som seilere sammen. På Nesodden er vi i år heldige og har mulighet til å trene med en privateid Melges.

Ser vi på årets seilsports­ligastevner, vil det også bli mulighet for mange å se mer av vårt langstrakte land, og å seile i farvann man kanskje ikke har besøkt tidligere. Vi har en målsetning om å holde oss i eliteserien, og ønsker samtidig å gi plass til flest mulig seilere fra foreningen som ønsker å delta. Litt utfordrende kan det kanskje bli å fylle kvoten med juniorer i år, da tre av helgene kolliderer med NC og NM for Laser og Optimist.

SeilUT. Ikke alle har seilbåt for å seile regatta, og med en så flott havn som vi har på Steilene, og andre havner på Nesodden, kan SeilUT-konkurransen kanskje være en ekstra motivasjon for å kaste fortøyningene oftere?

SeilUT er inspirert av Molde Seilforenings arrangement, og er et konsept som minner om turorientering. Målsetningen er å besøke 25 navngitte havner, i «seilferieavtand», i løpet av sesongen. Les mer om SeilUT-konkurransen på våre hjemmesider, eller på Facebook.

Vi ønsker både regatta- og turseilere en riktig god vårsesong. I 2017 hadde Nesodden Seilforening to klasseseiere, én andre- og én tredjeplass i Færder’n. Kan det gjentas eller toppes i år?