ARC + 2013

Nesten halvveis over "dammen"
Nesten halvveis over "dammen"

Nesten halvveis over "dammen"

Lite vind og tvangsbaking på Amalie II, som i morgen feirer halvveispasseringen. Les siste rapport fra Atlantic Rally for Cruisers +.

Publisert

KONKURRANSEINSTINKTET PÅ PLASS. Slik lyder rapporten fra skipper Rolf Ole Tomter på ARC+-båten Amalie II i dag. De startet fra Kapp Verde onsdag 20. november og er nå godt i gang med kryssingen av Atlanterhavet:

- Da er dagens ranking klar - uten å ta hensyn til motor og lystall. Amalie II er på 16. plass overall og 9. plass i 5-er med styrmann - med to båter hakk i hel, en cat og en norsk Hallberg Rassy 48. (Krivicalo)

Men gledelig er det at vi kun er 9 nautiske unna 12. plassen overall - og nærmer oss de andre foran.

FLERE BRUKER MOTOR. Nå er det vindstille, så vi har tatt jerngenoaen fatt. Det er meldt mer vind fra i kveld.

Jeg ser på AIS at det er flere som putrer av gårde ved hjelp av motor.

Vi har nå seilt cirka 920 nautiske av 2100 - det vil si at vi i morgen tidlig er halvveis! Det gleder jeg meg veldig til!

IKKE NOE BRØD IGJEN. Forte t par dager siden oppdaget skipperen at det ikke var blitt kjøpt inn nok brød til hele seilasen.

Dermed må de bake brød selv. Gjett om fersk brød er populært!

- Vojo baker brød på harde møkka - og vi sitter som nyklekte fugler i et rede og gaper etter dette ferske brødet, forteller Tomter.

- Vi sliter for øvrig litt med å få fart på ladinga - det er en propp ett eller annet sted i systemet - men ingen dramatikk.

Vi får ikkke ladespenninga opp i mer enn 13 volt når vi går på motor - og får ikke toppet batteriene mer enn vel 13,2 volt ved generator.

Ellers er det god stemning - glade mennesker - rare mennesker, avslutter skipperen.