NOR Challenge – Kåret til «Årets seiler 2011»
NOR Challenge – Kåret til «Årets seiler 2011»

NOR Challenge – Kåret til «Årets seiler 2011»

Norges Seilforbund har kåret seilteamet NOR Challenge – Rune Aasberg og Simen Løvgren – til «Årets seiler 2011», en utmerkelse som rager høyest på den nasjonale seilarena.

Publisert

Pressemelding:

Bakgrunnen for utnevnelsen er teamets deltagelse og ikke minst plassering i den internasjonale regattaen Transat Jacques Vabre i november 2011. Regattaen går fra Frankrike til Costa Rica i båtklassen Class40, med kun to seilere i hver båt, non-stop og uten assistanse av noe slag. Teamet fikk en hederlig 4. plass av 16 startende båter etter 23 døgns intens seiling, i en regatta som blir karakterisert som den tøffeste i Transat Jacques Vabres 19 årige historie med bakgrunn i ekstremt vær!

I regattaen stilte 16 internasjonale lag fra 10 forskjellige nasjoner i klassen «Class40». De fleste av seilerne er profesjonelle.

«Bragd prisen»

I tillegg ble teamet tildelt «Bragd prisen» under en flott middag med Kong Harald og Norges Seilforbund tidligere i år, for den samme utfordringen og oppnåelsen. Denne prisen tildeles en utøver som har gjennomført særskilte bragder innen seiling.

I år har teamet seilt seg inn til seire og topp plasseringer i flere Norske havseilaser, blant annet seier i Helly Hansen Skagen race og Watski TwoStar. I tillegg en 8. plass i den internasjonale 1000 nm lange regattaen Normandy Channel race, som går mellom Frankrike, England og Irland. Rune ble nr. 2 i «Årets Shorthanded seiler 2012» og Simen er for 3. året på rad regjerende mester i «Seilmagasinets Shorthanded ranking», som består av 1200 seilere.