SEILNORGE – NOR RATING:

NOR Rating med stor make-over i 2019

NOR Rating satser friskt i 2019. Styret er utvidet med to personer. I det nye styret ble tre valgt inn på årsmøtet i november 2018.

Publisert Sist oppdatert

De nye styremedlemmene er Randy Nilsen fra KNS, Morten Mero fra Bærum Seilforening og Jon Sverre Høiden fra Bundefjorden Seilforening.

Sverre G. Ellingsen fra KNS ble gjenvalgt som formann. Thomas Nilsson (KNS) og Stig Gard Paulsen (Seilforeningen 1928) var ikke på valg.

Det mangler ikke på oppgaver og entusiasme i det nye styret. Klasseklubben står foran en stor ansiktsløftning og modernisering som skal bedre kommunikasjonen med medlemmene og gjøre informasjon og målebrev lettere tilgjengelig.

Det er ikke bare medlemmene – båteierne – som skal få en lettere hverdag, også arrangørene skal kunne få bedre service med de nye nettløsningene som implementeres.

Man skal også arbeide med forenklinger av båtmåling og å holde prisen på målebrev så lav som mulig.

En annen viktig sak er en styrking av det nordiske samarbeidet for å lære av hverandre for å stå sterkere i det internasjonale samarbeidet innen storbåtseiling.

Sverre Ellingsen (KNS) har lang fartstid i NOR Rating. Han ble valgt til leder i 2010, og har styrt klasseklubben gjennom overgangen fra NORLYS til NOR Rating

Thomas Nilsson (KNS) har vært med i NOR Rating siden klasseklubben slo seg sammen med NORC i 2016. Han har vært en viktig drivkraft bak flere satsinger innen storbåtseiling på høyt nivå i Norge. Thomas er medlem av teknisk komité i Norges Seilforbund, og er norsk representant i World Sailing Oceanic & Offshore Committee.

Stig Gard Paulsen (Seil­foreningen 1928) har vært med i NOR Rating siden 2014. Stig har arbeidet med videreutvikling av klasse­reglene og måleveiledningen. Han har fokus på å gjøre hverdagen lettere for seilere og arrangører, og vil jobbe med å gjøre tilgjengelig gode resultatverktøy.

Randy Nielsen (KNS og FB 1860) er ny i styret. Hun skal arbeide for å gjøre løsningene og systemene så brukervennlige som mulig. Hun seiler aktivt i indre Oslofjord, men også utaskjærs. På agendaen i år står ARC Pluss som innebærer en sving innom Kapp Verde. Hun seilte samme turen i 2017.

Morten Mero (Bærum Seilforening) er kontaktpersonen mot SEILmagasinet i styret. Som lidenskapelig seiler er han opptatt av hva medlemskap og målebrev i NOR Rating gir som merverdi til seilerne. Et målebrev i NOR Rating er et kvalitetsstempel som vi må utnytte bedre, mener han. Morten seiler IF og har som mål å stille opp i det svenske mesterskapet i år.

Jon Sverre Høiden (Bundefjorden Seilforening) satser sterkt på storbåtseiling og deltok i VM i 2018 som skipper på Sons of Hurricanes. Lærekurven har vært bratt, men båten har bitt bra fra seg i flere større regattaer her hjemme.