Havblikk

Den flate bølgebryteren

Bulandet og Værlandet ligger midt mellom Sognesjøen i sør og Florø i nord som en flat bølgebryter som skiller storhavet og fjellene.

Publisert Sist oppdatert

Bulandet og Værlandet ligger midt mellom Sognesjøen i sør og Florø i nord som en flat bølgebryter som skiller storhavet og fjellene. Selv om havet fråder på utsiden kan en kajakkpadler gli rundt i kanaler og blant små holmer til evig tid med et salig smil om munnen. Vannet er så klart at du føler at du svever et sted mellom krabbene på sandbunnen og de hvite dottene på den blå himmelen.

Men du trenger ikke være kajakkpadler for å trives her ute. Du må imidlertid like havet, for det er over alt på dette flate øyriket. Legg deg inn i den trange og gode havnen på Værlandet, som ligger tvers over sundet for Alden – eller Den norske hesten som fjellet kalles.

Innseilingen er trang og kanalen du skal ligge i, enda trangere, men her er det som regel helt rolig. Det er bare å stikke baugen inn. Her ligger du godt longside langs gode trekaier med gjestfrie benker og bord oppå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS