Per Saupstad (til venstre) gikk seilkurset i vår, kjøpte seg en Bavaria 33 og greide en andreplass i dag.
«Linda" og "Spleis" før start.
Per Saupstad tok en andreplass i Sjyvotten 2009.
Jan Ivar "Jodi" Johansen er over 70 år og "still going strong". Han seiler i Linda, en First 305.
"Vinna" rett foran "Spleis".
Jørn Sørvig og skipper Bernt Aanonsen om bord i «Spleis» sikret seg et nytt par sjyvotter

Presten vant igjen

Bernt Aanonsen og «Spleis» vant tradisjonen tro romjulseilasen i Bodø. Vinneroppskriften er muligens å seile hele sesongen, mener konkurrent Olav Taraldsen.

Publisert Sist oppdatert

MØRKETID: "Spleis" på tur mot Lille Svartoksen. Mås noen meter bak. Alle Foto: Olav Taraldsen og Bodø seilforening.

Det ble nok en seier for seilerprest Bernt Aanonsen og Spleis. Det ser ikke ut til at noen greier å slå han i den tradisjonsrike romjulsregattaen i Bodø. 

– Dersom noen lurer på hva som er oppskriften, ser jeg at han er ofte ute og seiler i vinterhalvåret og det er vel aldri noe som heter "utenfor sesongen" der om bord, mener konkurrent og seilkollega Olav Taraldsen.

Uansett, da Seilas var på privatbesøk i Bodø i mars i fjor, hvem andre enn nettopp Bernt og "Spleis" var det som kom helt tilfeldig kom seilende forbi oss ved moloen på tur utove ri det fine senvinterværet..

Starten i årets regatta gikk på indre havn med runding grønnstaken på Breigrunnen som første merke. Der blåste det nokså frisk med liten kuling fra øst, noe bølger og ising. "Linda" og "Spleis" berørte merket ved runding og måtte ta straff. Løypa gikk videre mot Lille Svartoksen før det ble en beinhard kryss mot mål i moloåpningen.

På dette krysslegget seilte "Spleis" best og vant dermed med litt over ett minutt foran MÅS ("Morro Å Seile") med skipper Per Saupstad. På tredje kom "Vinna" og på fjerde kom "Linda".

– Det er flott å komme seg på havet etter all julematen og innesittinga, sier Olav Taraldsen i Bodø seilforening etter romjulseilasen "Sjyvotten".

Temperaturen var minus fire-fem grader og vinden var syv-tolv m/sek fra øst. Det er moro å seile etter et par måneder med landligge og vi merket nesten ikke hvor kaldt det var.

Les mer på.bodoseilforening.no