Brønnøysund (Foto: Linn K Hansen)
Vega Havhotell inngår på besøkslisten. (Foto: Linn K Hansen)
Torghatten; Foto: Terje Rakke - Nordic Life.
Emil. C Engebrigtsen.

Søker båt til kultur- og miljøseilas

I høst stiftet seileren Emil C. Engebrigtsen og noen venner organisasjonen SeilNorge. Nå håper guttene at noen har en båt å låne bort for sommeren.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Helgelandskysten er for mange ukjent og byr på mange opplevelser. Foto: Terje Rakke - Nordic Life.

Grunnlegger av SeilNorge, Emil Engebrigtsen forteller følgende om den nystiftede organisasjonen:

Formålet med SeilNorge er å seile i, og gjøre nordmenn og utenlandske turister mer kjent med det vi har av natur- og kulturarv langs norskekysten.

Til sommeren har vi utviklet turkonseptet «natur- og kulturseilas» på Helgelandskysten, med temaer som økologi, natur og kultur på programmet. Valget av Helgelandskysten er enkelt fordi det er et uoppdaget og flott farvann, men også fordi jeg har gått på skole der oppe og har tilknytning til området.

SeilNorge skal drives som en ideell organisasjon, der tanken er å bruke overskudd på bærekraftige miljøprosjekter i områdene vi opererer, og godt evaluerte prosjekter i utlandet. Vi vil samarbeide med miljøvernorganisasjoner (i dialog nå med Naturvernforbundet) om hvordan et slikt overskudd bør forvaltes.

En annen del av visjonen med SeilNorge er å få til et samarbeid med noen få engasjerte båteiere langs kysten, om at vi kan benytte deres båter noen uker hver sommer, mot at vi står ansvarlig for båten, dekker deler av driftsutgifter, og forvalter deler av overskudd til miljøprosjekter.

Sommeren nærmer seg, vi har booket noen turer i sommer, men vi trenger å nå ut til flere som ønsker en slik tur. Mest av alt trenger vi tilgang på en båt på 40-50 fot, helst med sengeplasser til 10-12 personer.

 

Dersom noen vil låne oss båten deres vil vi gjøre alt vi kan for å gi noe tilbake til eier. Vi har tidligere totalrenovert Kong Olavs gamle regattabåt Norna VIII, og vi kan mye om båt. Vi har mye seilerfaring fra tur og regatta, og Emil som blir ansvarlig for båten har maritim utdannelse fra Sjøforsvaret, Kystskipper D5LA, og grunnleggende og videregående sikkerhetskurs.

 

Har du en båt til disposisjon eller vet om noen som har dette, kontakt SeilNorge på flaskepost@seilnorge.no, eller ring Emil på telefon 95817576.

Følgende gjeng har grunnlagt organisasjonen: Emil Engebrigtsen, Eivind Fjeldstad, Øyvind Torp, Øyvind Wennesland, Johan Halfen,Arngrim Ytterhus