«Springer» vant Landegodeseilasen

Regattaen i Bodø på lørdag ble seilt for TV-aksjoen Care. Seilerne brakte inn 7600,-

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Fornøyde ungdommer fikk oppleve flott seiling på Landegodeseilasen

Alle bilder: Bernt Aanonsen

Storm meldte sol, 1-3 grader og 5-6 m/s vind, yr.no meldte sol, seks grader og vindstille. Solen kom godt med etter den bløteste september i Bodø på 100 år.

Rapport  fra Bernt Aanonsen i Bodø Seilforening

Sol og vind

Det ble fin vær for Landegodeseilasen lørdag og 19 båter stilte til start i denne seilasen som ble seilt for 9. gang. Det så ikke så lyst ut lørdag morgen med snø på bakken mange steder i Bodø og hvit kappe på alle fjellene. Men da båtene kl 11:30 var klare til start skinte sola og varma. Allerede i starten kom gennakere og spinnakere opp og ble en nydelig kontrast til de hvite fjellene i bakgrunnen. Det ble medvindsseilas rundt Hjerøydragene/Paradisbukta og helt ut til Kvitingene ved Landegode hvor seilasen vender for å sette kursen til byen igjen. Mål var satt nord i Hjertøysundet og de fleste båtene kunne seile inn dit på bare et legg i den østlige brisen.

Rask seilas

Løpet er ca 12 nautiske mil og de raskeste båtene gjorde det unna på under 2 timer. Alle båtene fullførte og Springer med Olav Taraldsen som skipper ble vinneren, Bimbo med Morten Leiknes som skipper ble nr to og nr tre var Lerke med Kai Linde.

Løvold butikken, Bodø Båt og Fritid og Helala hadde stilt opp premier som ble trukket blant alle deltakerne på arrangement på Molostua etter seilasen.

Flere stilte opp uten båt og ble med slik det var invitert til. Det var en flott sjanse til å prøve seilinga og lørdagen fikk de oppleve seiling på det flotteste.

TV-aksjonen 2009

Landegodeseilasen seiler for TV-aksjonen 2009: Care som gir hjelp til kvinner på Balkan i Afrika og Asia. Velkommen til Seilas og til å støtte en god sak.