Norges beste Melges 24-lag planlegger sesongen

Peder Jahre og mannskapet graver dypt i lommene for å finansiere årets satsing i Melges 24

Publisert

Etter en vinter med evaluering av fjoråret, båtmekking og ikke minst lyst til å ta fatt på en ny sesong med Volvo Cup er planene for sesongstart 2009 endelig lagt for Team NOR 554 (ex Team Terra), skriver seilerne i en melding til Seilas. Selv med uteblivelse av sponsorkroner har teamet nå besluttet at vi satser det remmer og tøy kan holde og reiser til Italia allerede 16. mars for å teste formen mot verdens beste Melges 24 seilere. Suksessen fra fjoråret og sulten etter å bli enda bedre er det som får oss til å bruke mye penger av egen lomme for å få dette til. Årets prosjekt er langt mer kostbart for oss enn tidligere år, men vi ser på det som en investering for å nå de målsetningene vi har satt oss for fremtiden. Dessuten har vi svært gode samarbeidsavtaler med våre utstyrsleverandører noe som gjør at vi har stor tro på at vi vil stille til start med minst like bra forutsetninger som i fjor.

 

Foreløpig har vi lagt opp til å få med oss de to første Volvo Cup arrangementene og hvis sponsortørken er vedvarende blir vi nødt til å ta bil og båt hjem tidligere enn ønsket. Årets hovedmål, Europamesterskapet i Hyeres, står fortsatt som gulroten for sesongen og om nødvendig må lommene på nytt tømmes for å reise til Frankrike med håp om en topplassering og gjentakelse av seieren fra amatørklassen i VM i 2008. Toppteamene fra forrige sesong ( UKA UKA, Joe FLY, Audi Sailing Team, Blue Moon med flere) testet formen allerede i Key West Race Week og forventes å bli minst like sterke i 2009-utgave. Vi ser derfor virkelig frem til å komme i gang!

 

Siden NM har båten gjennomgått en betydelig oppgradering med blant annet implementering av Tacktick`s nye system for racingbåter. Med ekstern GPS-antenne i baugen vil det bli lettere å treffe starlinjen riktig i store felt. Vi så i fjorårets VM at toppbåtene dro stor fordel av dette systemet og forventer nå at den norske flåten kommer raskt etter. Vi ser også veldig frem mot å få jobbe tett sammen med Nigel Young, Daniele Cassinari og Thomas Nilsson i North Sails på årets seilprogram.

 

Powered by Labrador CMS